Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ--ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ –ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ









Έπειτα από την πρόσκληση της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η προγραμματισμένη ημερίδα Βόλο, στην οποία συμμετείχαν 31 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.
Τις αποστολές από όλη την Ελλάδα υποδέχτηκε η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου τριτέκνων ν. Μαγνησίας.
Καταρχήν το απόγευμα του Σαββάτου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου ν. Μαγνησίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κ. Βουτσάς ο οποίος ανέπτυξε το αίτημα της εξομοίωση με τους πολύτεκνους και ανέφερε πως «σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα».
Μετά από τον πρόεδρο, χαιρέτησε ο βουλευτής Μαγνησίας (ΠΑΣΟΚ) κ. Κώστας Καρτάλης ο οποίος είπε και μια σημαντική κατά άλλους ΄΄λεπτομέρεια΄΄ πως, κατά τη συζήτηση στη Βουλή ζητήθηκε από τον κ. Λομβέρδο να προσκομίσει έγγραφο στο οποίο να απεικονίζεται το ποσό που θα « κερδίσει» το κράτος στην περίπτωση εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων είναι μόλις 5 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ώστε χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν ενός επιδόματος που είναι τόσο απαραίτητο ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή στιγμή.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος κ. Ε. Αχλαδιανάκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει η πολιτεία, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνήσουν για ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις που να ανακουφίζουν τις οικογένειες».
Σημειώνεται ότι το «παρών» και έκαναν χαιρετισμό στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, οι κ.κ Γιώργος Κίτσιος ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη», Απ. Παπατόλιας (πρώην Νομάρχης) και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Ζέττα Μακρή (πρώην βουλευτής Ν.Δ.)
Ακολούθησε η τοποθέτηση της προέδρου του τοπικού συλλόγου κ. Σούλα Βακουφτσή, η οποία τόνισε πως «ο αγώνας συνεχίζεται για την εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων, ενώ νέα πρόκληση φαίνεται να αποτελεί η επιχειρούμενη περικοπή επιδομάτων στις οικογένειες με τρία παιδιά. Μία τέτοια προοπτική αναμένεται να είναι το τελειωτικό χτύπημα για οικογένειες που ήδη τα βγάζουν δύσκολα πέρα».

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Μετά την κοπή της πίτας και ένα μικρό διάλλειμα ξεκίνησε η προγραμματισμένη συζήτηση από τους εκπροσώπους των συλλόγων.
Στην αρχή και μετά από προτάσεις καθορίστηκε η διαδικασία και αποφασίστηκε να συντονίσει τη συζήτηση η πρόεδρος της Μαγνησίας.
Οι ομιλητές έκαναν τοποθετήσεις και προτάσεις που κυρίως αφορούσαν σε αλλαγές στο καταστατικό και στη λειτουργία της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε και όλοι μίλησαν για την ενότητα που πρέπει να έχουν οι σύλλογοι για να μπορέσουν να επιτύχουν τον κοινό τους στόχο που δεν είναι άλλος από την εξομοίωση με τους πολύτεκνους με τέσσερα και άνω παιδιά.
Οι βασικές προτάσεις ήταν:
Να γίνουν παρεμβάσεις στην κυβέρνηση για το δημογραφικό πρόβλημα, που η επίλυσή του περνάει και από την ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ των τριτέκνων με τις οικογένειες με τέσσερα και άνω παιδιά, σύμφωνα και με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 1993.
Να προταθούν κάποιες αλλαγές για το καταστατικό, στη Γενική Συνέλευση της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. Οι κυριότερες από αυτές είναι:
• Οι εκπρόσωποι στο συνέδριο να εκλέγονται από τα ψηφίσαντα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη
• Αλλαγή του Πολυμελείς σε Πολύτεκνες ( στην επωνυμία )
• Αλλαγή αριθμού μελών Διοικητικού συμβουλίου
• Να εξεταστεί εκ νέου ανά πόσα μέλη θα εκλέγεται εκπρόσωπος
• Να συμμετέχουν μόνο πρόεδροι στο συνέδριο
• Αλλαγή στην εκπροσώπηση ανά Περιφέρεια και αύξηση των εκπροσώπων της Αττικής
Επίσης ακούστηκαν και πολλές άλλες προτάσεις, όπως αλλαγή ορίων στους συλλόγους προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μείωση οικονομικής συνδρομής κ.ά.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων δείπνησαν όλοι μαζί σε παραδοσιακό τσιπουράδικο του Βόλου όπου μεταξύ ΄΄τυρού και αχλαδιού΄΄ συνεχίστηκαν οι συζητήσεις για το μέλλον της ομοσπονδίας.

Το Δ.Σ. της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε στο προσεχές χρονικό διάστημα θα προσκαλέσει τα μέλη της σε Γενική συνέλευση, με σκοπό τη διεξοδική συζήτηση στα θέματα που συζητήθηκαν και σε όποια άλλα τεθούν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις – αλλαγές και να προχωρήσουν όλοι οι σύλλογοι ΜΑΖΙ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Εξάλλου, την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο για τον Γιώργο Καλαντζή, τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας, που «έφυγε» ξαφνικά την ώρα του αγώνα για την εξομοίωση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή τους, τίμησαν όλοι οι πρόεδροι και μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν στην ημερίδα.
Οι σύλλογοι με τους εκπροσώπους τους, που συμμετείχαν, σύμφωνα με τη σειρά που δηλώθηκαν ήταν ( όπως καταγράφηκαν από τη Γραμματεία).
1. Σύλλογος Πρεβέζης- κ. Παπαμιχαήλ
2. Ξάνθης-κ. Τσαούσης
3. Αχαΐας-κ. Αναστασόπουλος
4. Γρεβενών –κ. Αναγνώστου
5. Λειβαδιάς-κ. Πούλος
6. Εδέσσης -κ. Πουρτουλίδης
7. Τυρνάβου- κ. Χατζημίχος
8. Κουφαλίων– κ. Κοκογιαννίδης
9. Θεσσαλονίκης- κ. Τσούλιος
10. Τρίπολης-κ. Σωτηρόπουλος
11. Κορίνθου-κ. Παναγόπουλος
12. Ημαθίας –κ. Αλεξανδρίδης
13. Καρδίτσας-κ. Θεοδωρόπουλος
14. Κοζάνης-κ.Πατσώνα
15. Δήμος Αθηνάιων-κ. Πουλάκης
16. Δήμος Αχαρνών –κ. Ναυροζίδου
17. Δήμος Καισαριανής-κ. Αναγνώστου
18. Αιτωλοακαρνανίας-κ. Ρισβά
19. Δράμας –κ. Κεφαλά
20. Χανίων –κ. Μανιουδάκης
21. Φθιώτιδας –κ. Τσίπρας
22. Ρεθύμνου –κ. Σπυριδάκης
23. Δήμος Νέας Σμύρνης-κ. Μπογιατζής
24. Τρικάλων- κ. Λιούλιος
25. Κεφαλονιάς –κ. Αλεβιζάτος
26. Θήβας-κ. Σωτήρχος
27. Αττικής –κ. Μεσουρίδου
28. Ηρακλείου-κ. Αχλαδιανάκης
29. Χαϊδαρίου –κ. Βουτσάς
30. Λασιθίου –κ. Χαβάκης
31. Μαγνησίας –κ. Βακουφτσή
Από το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου