Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ


Την Πέμπτη 24/2/11 και ώρα 6.00 μ.μ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ο.Π.ΤΟ.Τ.Ε. με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, αρμόδιο για τα θέματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Παρόντες ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε, κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, κ. Νικόλαος Κοκκινάς, κ. Αικατερίνη Καντεράκη. Επίσης, παρούσα ήταν από το σύλλογο Αχαρνών η πρόεδρος κ. Μαρία Ναυροζίδου.
Αφού κατατέθηκε το έγγραφο της Ο.Π.ΟΤ.Τ.Ε και διαβάστηκε από τον Υφυπουργό, η συζήτηση ξεκίνησε από το 2ο θέμα, της στέγασης της Ομοσπονδίας με βάση το ν.3227 άρθρο 23, όπου δεσμεύτηκε προσωπικά, ότι εφόσον υπάρχει χώρος διαθέσιμος εντός ορίων του δήμου Αθηναίων τότε θα προβεί στις ανάλογες διαδικασίες για την παραχώρηση του προς την Ομοσπονδία.
Κατόπιν η ζήτηση εστιάστηκε στους όρους και προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των προγραμμάτων, για τις τρίτεκνες οικογένειες, του ΟΕΚ: Στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου, κατασκευαστικά προγράμματα.
Α) Ζητήσαμε την κατάργηση του ορίου ηλικίας, από 23 ετών του πρώτου παιδιού, στο 26ο, ως προϋπόθεση συμμετοχής των τρίτεκνων οικογενειών στα προγράμματα του ΟΕΚ.
Β) Ως αναφορά τις επιδοτήσεις ενοικίων το ανώτατο εισοδηματικό όριο να είναι ίσο με το αφορολόγητο της κατηγορίας μας, δηλαδή 23.500,00€ αντί 18.000,00€ που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.
Γ) Οι ευνοϊκοί όροι στεγαστικών δανείων να έχουν αναδρομική ισχύ για τις οικογένειες οι οποίες ήδη έχουν δανειοδοτηθεί από τον Οργανισμό και προέκυψαν τρίτεκνες κατόπιν, όπως συμβαίνει ήδη στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Δ) Τη συμμετοχή μας στην επιτροπή Εποπτείας και Συντονισμού.
Ε) Τέλος, ζητήσαμε να ξανανοίξουν τα προγράμματα στους δικαιούχους, διότι όπως τονίσαμε στον Υφυπουργό, ο Οργανισμός χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους Εργαζόμενους και είναι ανταποδοτική η χρηματοδότηση. Παρόλο που τα προγράμματα «πάγωσαν», οι κρατήσεις από τους εργαζόμενους συνεχίζονται κανονικά. Ο Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τα όσα είπαμε και μας απάντησε σε ένα- ένα από τα θέματα.
Σχετικά με τις επιδοτήσεις ενοικίων δρομολογείται να ξαναρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων προς τα τέλη Μαρτίου και να υπάρχει προθεσμία 3- 4 μηνών ολοκλήρωσης της υποβολής τους. Μας διευκρίνισε δε ότι φέτος μόλις το 50% από τους παλαιούς δικαιούχους θα πάρει την επιδότησης ενοικίου, καθώς θα υπάρξουν αυστηρότερα κριτήρια. Ως αναφορά το όριο ηλικίας του 1ου παιδιού καθώς και την αύξηση του εισοδηματικού ορίου στα23.500,00€, το υποβάλει στο Δ.Σ. του ΟΕΚ υπό συζήτηση.
Ειδικότερα για τα στεγαστικά δάνεια δεν μας έδωσε καμία απάντηση διότι το επόμενο δίμηνο θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τα αυτά τα δάνεια και θα μας καλέσει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Για τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή Εποπτείας και Συντονισμού δε γνώριζε τη σύστασή της και σε επόμενο ραντεβού θα μας απαντήσει.
Για τα κατασκευαστικά προγράμματα μας απάντησε ότι ολοκληρώνονται οι οικισμοί στην περιφέρεια καθώς και οι διαγωνισμοί για τους κατασκευαστές. Επίσης, θα γίνει απογραφή των χώρων εντός και εκτός Νομού Αττικής για να ξεκινήσει ξανά το κατασκευαστικό προς το τέλος του έτους.
Τελειώνοντας τη συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει και νέο ραντεβού εντός των επόμενων δύο μηνών όπου θα μας δώσει και τις υπόλοιπες απαντήσεις.
Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου