Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Ο σύλλογος τριτέκνων ν. Αττικής απέστειλε ενημέρωση,μέσω της Προέδρου κ. Μεσουρίδου σχετικά με το θέμα των δημοτικών τελών.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΘηναίων 2334/16-11-2009, ύστερα απο την εισήγηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη τότε Δημάρχου Αθηναίων, ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε την ΑΠΑΛΛΑΓΗ των Τρίτεκνων Οικογενειών απο τα δημοτικά τέλη.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2011 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, (διαφώνησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης), την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ στους τρίτεκνους, στα δημοτικά τέλη και την επιβολή της μείωσης στο 50%.

Η νέα Δημοτική αρχή του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ενώ θα έπρεπε να καλέσει σε συζήτηση τους τρίτεκνους, πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, δεν το έπραξε, αλλά όρισε θέμα για λήψη απόφασης, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Η αρχική εισήγηση ήταν η επιβολή μείωσης στο 50% στα δημοτικά τέλη στις τρίτεκνες οικογένειες. (ενώ υπήρχε απαλλαγή).

Η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, άρχισε στις 3μμ. Περίπου στις 8.30μμ ξεκίνησε η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη.

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, η οποία στην τοποθέτησή της, τόνισε ότι η Τρίτεκνη Οικογένεια συμβάλλει στην επίλυση του Δημογραφικού. Ζήτησε την απόρσυση του θέματος, και να παραμείνει Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Επίσης τοποθετήθηκε και ο κ. Μιχάλης Ροκκάς αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ζήτησε και εκείνος την απόρσυση του θέματος.

Υπέρ των προτάσεων του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής τοποθετήθηκε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, και ο κ. Νικόλαος Βαφειάδης, Αθανάσιος Σπυράκος, Φώτιος Ιγνατίου και Δημήτρης Κωνσταντάρας, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κακλαμάνη.

Επίσης όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου, και συγκεκριμένα οι:
κ. Σοφιανός με την παράταξη του ΚΚΕ
κα Πορτάλιου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Κωνσταντίνου με την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ
κ. Αμυράς με την παράταξη ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Στις 3μμ κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθε και ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης και ζήτησε να μιλήσει υπέρ των τρίτεκνων.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και μετά την Μαραθώνια συνεδρίαση, ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη με ψήφους 26 υπέρ και 18 κατά.
Η τελική πρόταση του κ. Καμίνη έχει ως εξής:

Οι τρίτεκνοι με συνολικό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ απαλάσσονται απο την καταβολή δημοτικών τελών.

Οι τρίτεκνοι με συνολικό οικογενειακό ετήσιεο εισόδημα απο 35.001 ευρώ και άνω, θα πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, όπως όλοι οι δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου