Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Η κοροϊδία των τρίτεκνων δεν έχει τέλος

Το Ιστορικό

Οι τρίτεκνοι όλης της χώρας αγωνίζονται για την εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους, πράγμα που ήταν και ομόφωνη πρόταση της Διακομματικής επιτροπής της βουλής, το 1993.

Κατά καιρούς οι κυβερνήσεις έδιναν υποσχέσεις για την εξομοίωση, αλλά τίποτε δε γινόταν.

Η πρόσφατη πράξη-Τι πραγματικά συνέβη

Η πιο πρόσφατη πράξη του έργου παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες.

Το τελευταίο τρίμηνο και μετά από επισκέψεις και παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κυρίως στον κ. Μπόλαρη, ο ίδιος είχε κάνει δηλώσεις πως ετοιμάζει νομοσχέδιο για την εξομοίωση. Στις 12 Μαρτίου, σε συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, επαναβεβαίωσε ότι θα το κατέθετε στη βουλή.

Την Παρασκευή η ΟΠΟΤΤΕ, έλαβε ένα mail, με το οποίο μας απέστειλαν τη «διάταξη εξίσωσης των τριτέκνων με πολυτέκνους που προωθεί ο Υφυπουργός Υ.Υ.Κ.Α. κ. Μ. Μπόλαρης για ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες παρατηρήσεις», όπως μας σημείωναν.

Με το έγγραφο αυτό συνάγεται ότι ήταν έτοιμη, κατ΄ αυτούς, η Διάταξη προς ψήφιση σε σχετική τροπολογία.

Η Ομοσπονδία με τη βοήθεια συλλόγων και του νομικού συμβούλου ετοίμασε προτάσεις τις οποίες απέστειλε στον υφυπουργό για βελτιώσεις στη Διάταξη. Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί όλοι περίμεναν τις εξελίξεις στη βουλή, αν ψηφίστηκε ποιοί αντιδρούσαν, τι είπαν.

Όμως, μετά από διάφορα σενάρια που ακούστηκαν ήρθε η αλήθεια. Ο κύριος Μπόλαρης ΔΕΝ κατέθεσε προς ψήφιση την τροπολογία, αλλά έγινε μόνο διαβούλευση πράγμα που συνιστά ΚΟΡΟΙΔΙΑ των τρίτεκνων, αφού πουθενά δε διαφάνηκε ότι επρόκειτο για διαβούλευση, αλλά για ψήφιση.

Η ΟΠΟΤΤΕ ζήτησε από το γραφείο του και την Αιτιολογική Έκθεση, αλλά απάντηση δεν πήρε. Μάλιστα στη βουλή, σύμφωνα με τα Πρακτικά που έχουμε (10-4-2012), σε ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου «Επειδή, κύριε Πρόεδρε, ειπώθηκε από χθες (9-4-2012) ότι είναι σε διαβούλευση, προκειμένου να τοποθετηθούν και τα κόμματα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, θα ήθελα μια ενημέρωση σχετικά μ’ αυτό το θέμα. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση; Τι απόφαση ελήφθη τελικά; Θα προχωρήσει το θέμα; Αυτό ήθελα, κύριε Πρόεδρε, και νομίζω ότι μπορεί να μας δώσει μια ενημέρωση ο κύριος Υπουργός ή ο κύριος Υφυπουργός.», ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι «Θέλω να πω ότι από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας πράγματι έχει ετοιμαστεί μια διάταξη που αφορά το θέμα των τριτέκνων προσεγγίζοντάς το από την πλευρά της ενίσχυσης του δημογραφικού σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει η κρίση. Λόγοι που αφορούν τη λειτουργία της Κυβέρνησης δεν επέτρεψαν να εισαχθεί και να συζητηθεί αυτή η τροπολογία. Το κρίσιμο και το σημαντικό είναι ότι έχει εκφραστεί πολιτική βούληση προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε σε μια προεκλογική διαδικασία. Αυτήν την εκφρασμένη πολιτική βούληση είμαι βέβαιος ότι θα τη διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση σε θετική κατεύθυνση στη λογική στήριξης του δημογραφικού προβλήματος που υπάρχει στη χώρα.».

Αυτά που δήλωσε θεωρούμε ότι είναι υποκριτικά, αφού φαίνεται να γνώριζε ότι αποκλείεται να περάσει η τροπολογία και μας ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ.

Καταγγέλλουμε την απίστευτη μεθόδευση –κοροϊδία εκ μέρους του κ. Μπόλαρη, ο οποίος για τόσο μεγάλο διάστημα που υποτίθεται ότι επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο θα μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα

Δεν είναι δυνατόν να ζητούνται μέσα σε μία ή δύο ημέρες να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ενώ θα μπορούσε ο υφυπουργός εδώ και μήνες να μας έχει καλέσει και να πραγματοποιήσουμε ουσιαστική διαβούλευση και συζήτηση, καταθέτοντας τις προτάσεις μας και να έχει ήδη εκπονηθεί σαφές και αναλυτικό νομοσχέδιο.

Φτάνει πια να μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία. Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.


ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Και ενώ αυτά συνέβαιναν μέσα και έξω από τη βουλή οι πολύτεκνοι αποφάσισαν να παίξουν το δικό τους ρόλο. Με έγγραφο που απέστειλε η ΑΣΠΕ, ζήτησε απ’ όλους τους συλλόγους Πολυτέκνων να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά (!), ώστε οι βουλευτές του να καταψηφίσουν την «κατάπτυστη τροπολογία»…

1 σχόλιο:

  1. Τους πολυτέκνους κυρίες και κύριοι της ΟΠΟΤΤΕ τους βάζουν τα κόμματα εξουσίας ΠΑΘΟΚ και ΝΔ (ΠΟΛ. ΑΝ) να αντιδρούν σε ότι καλό πάει να γίνει για τους τριτεκνους, για να βρίσκουν άλλοθι και να μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια Αν δεν το έχετε καταλάβει αυτό τόσο καιρό μάλλον έχετε πρόβλημα κατανοήσεις της εξουσίας που ασκούν αυτά τα κόμματα ή ………

    ΑπάντησηΔιαγραφή