Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ

Συνεχείς επαφές πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές από μέλη της ΟΠΟΤΤΕ, μετά τον προγραμματισμό του Δ.Σ.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη υπήρξαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ κ. Αχλαδιανάκη με το Υπουργείο Μεταρρύθμισης για το θέμα της κινητικότητας. Η προσπάθεια είναι να θεσπιστούν υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, με συγκεκριμένη πρόταση. Ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου διαβεβαίωσε πως οι προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Επίσης, έγιναν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Υπουργείο Τουρισμού για τηνπροκήρυξη των θέσεων στις Τουριστικές σχολές της χώρας, όπου έχει προκύψει θέμα με το ηλικιακό όριο των αδελφών όσων έχουν κάνει αίτηση για την εισαγωγή τους. Ενώ στο Μηχανογραφικό του Παιδείας έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 26 ετών, στις εν λόγω σχολές φαίνεται να ισχύει.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί και έχει κλειστεί το ραντεβού συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, για τις μεττεγραφές φοιτητών, για τους αναπληρωτές και άλλα θέματα.Επίσης, έχει ετοιμαστεί, με τη βοήθεια μέλους από το Βόλο, πρόταση για τα εισοδηματικά κριτήρια των μεττεγραφών, η οποία θα τεθεί υπόψη στους αρμοδίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου