Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



                                     


Πολλοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολλοί τρίτεκνοι πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων τόνισε πως τα παιδιά είναι ευτυχία και «κοστίζουν» πολύ λιγότερο από ένα «πάθος» και για το λόγο αυτό η οικογένεια χρειάζεται στήριξη. Επίσης, σε άλλο σημείο του τόνισε πως η εκκλησία «δεν είναι πλούσια, με πακτωλό χρημάτων, αλλά αντίθετα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της».
Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του και κάλεσε το Δ.Σ να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας. Στο τέλος κάλεσε όλα τα παιδιά, τα ευλόγησε και τους μοίρασε σταυρουδάκια.
Ο Σεβασμιότατος κάλεσε το πρόεδρο κ. Γ. Χαβάκη να πει δυο λόγια και εκείνος ευχαρίστησε καταρχήν τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του και τον καταλυτικό του λόγο που «πιάνει τόπο», όπως τόνισε. Στη συνέχεια είπε για το σύλλογο πως δραστηριοποιείται σε όλο το νόμο με σκοπό τη στήριξη της οικογένειας,  η οποία  «οδηγεί σε μια καλύτερη κοινωνία», και διεκδικεί από την κεντρική εξουσία, την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση αυτά που θεωρεί πως αναλογούν στα μέλη του.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, τους ιερείς που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον π. Εμμ. Σαρρή που κάθε χρόνο υποδέχεται με θέρμη τους τρίτεκνους, τους ιερείς που συμμετείχαν, τους ιεροψάλτες, το μοναδικό παρόντα δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Σγουρό (αντιπολίτευση!), και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να κεραστούν από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με τη βοήθεια των τρίτεκνων μητέρων, οι οποίες με χαρά προσέφεραν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου