Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Η "ΑΡΓΩ"

Την Τετάρτη 19/11/2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ», η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και η Μητρόπολη Δημητριάδος, με θέμα:
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:      Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσιμούρης  Θεολόγος με επιμόρφωση στην  Ψυχιατρική, Αδαμαντία Τσιμούρη εκπαιδευτικός μεταπτυχιακό στην  παιδαγωγική       Δωροθέα Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχη Ν.Μαγνησίας κα Βορείων Σποράδων, Αχλαδιανάκης Μανόλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητράδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι δήμαρχοι Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης και Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνας,ο Πρόεδρος της Ομοσποωδίας Τριτέκων κ. Αχλαδιανάκης Μανώλης,ο πρόεδρος της Ε.Ε. της ΟΠΟΤΤΕ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Βουλευτών το Νομού καθώς και αρκετός κόσμος.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βακουφτσή Σούλα αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  τόνισε ότι η πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους συνδιοργανωτές να αναδείξουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες,είναι μια προσπάθεια που θα τύχει και της δικής σας στήριξη.
  
Η  κ. Σούλα Βακουφτσή, επισήμανε ότι στον αγώνα που κάνουμε θέλουμε να έχουμε συμπαραστάτες τόσο τους τοπικούς φορείς όσο και την τοπική κοινωνία προκειμένου να πιέσουμε την Πολιτεία να δικαιώσει τα αιτάματά μας και να προχωρήσει στην εξομοίωση που ζητάμε με τους Πολύτεκνους , κυρίως στα θεσμικά προνόμια, διότι και οι τρίτεκνοι είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας. 
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισήμανε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ζητήματα των τριτέκνων και ενδυναμώνουν την προσπάθειά τους και ότι οι φορείς θα βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην τρίτεκνη, αλλά και στην πολύτεκνη οικογένεια.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισήμανε πως η πολιτεία θα πρέπει βρει τρόπους για την στήριξη της Τρίτεκνης οικογένειας σε αυτή την δύσκολη  περίοδο που διανύουμε.Επίσης επισήμανε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με το μείζον πρόβλημα αυτού του τόπου που είναι το δημογραφικό για να μην είναι η Ελλάδα η χώρα των γερόντων.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος αναφέρθηκε στους συζύγους και γονείς στην Τρίτεκνη οικογένεια και πως πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά με αγάπη.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η κ. Αδαμαντία Τσιμούρη .
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Μανώλης Αχλαδιανάκης, που μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα και την τρίτεκνη οικογένεια (που σε επίπεδο Ελλάδας υπολογίζονται σε 250.000), χαρακτήρισε το δημογραφικό το μείζον πρόβλημα αυτού του τόπου, αν και ανέφερε ότι οι πολιτικοί μας δεν το αξιολογούν έτσι.
Ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι είναι η μεγάλη ανεργία που μαστίζει τις πολυμελείς οικογένειες και ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Μάλιστα ανέφερε ότι «ενώ ακόμη και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων παραδέχονται ότι έχουν δίκιο και υπόσχονται μέτρα ανακούφισης, δυστυχώς κάνουν το αντίθετο και επιβαρύνουν τις οικογένειες με τεκμήριο όπου οι πολύτεκνοι πληρώνουν περισσότερο».
Ο κ. Αχλαδιανάκης επισήμανε ότι η κρίση συμβάλει στην υπογεννητικότητα, γιατί τα παιδιά πλέον δεν παντρεύονται, διότι τα περισσότερα δεν έχουν δουλειά.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα παιδιά των μελών του συλλόγου μας που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο πρώτος σε βαθμολογία πήρε ένα χρηματικό βραβείο το οποίο έχει θεσπιστεί και δίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του αδικοχαμένου προέδρου του Συλλόγου μας  Γιώργου Καλατζή που αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων των τριτέκνων και πέθανε στις επάλξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου