Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ρύθμιση για τους φοιτητές Αρχιτεκτονικών που δεν πήραν μετεγγραφή

 Α. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγγραφής των επιτυχόντων σε θέση εισαγωγής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 στις Σχολές ή τα Τμήματα Αρχιτε− κτονικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 1 έως 6 του άρθρου 22 του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α ́), οι Σχολές ή τα Τμήματα Αρχιτεκτονικής, αποστέλουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τον οριστικό κατάλογο των φοιτητών, στους οποίους χορηγήθηκε μετεγγραφή.
Β. Όσοι εκ των αιτούμενων φοιτητών δεν μετεγγραφούν, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας, στην οποία δηλώνουν εάν επιθυμούν:
α) Να μετεγγραφούν σε άλλη Σχολή ή Τμήμα στον τόπο, που επιθυμούν, μεταξύ αυτών που έχουν δηλωθεί στο μηχανογραφικό δελτίου υποψηφίου κατά το σχολικό έτος 2013−2014, και στην οποία οι υποψήφιοι είχαν δυνατότητα εισαγωγής με βάση τα μόρια, που συγκέντρωσαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013−2014.
β) Να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα και κατ’ εξαίρεση των σχετικών διατάξεων, η στέγαση και η σίτισή τους στις φοιτητικές εστίες και στις υποδομές σίτισης, που διαθέτουν τα Τμήματα ή οι Σχολές επιτυχίας τους.
Γ. Μετά την παραλαβή των αιτήσεων το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αποστέλλει πίνακα με τους προς μετεγγραφή φοιτητές στα αρμόδια Ιδρύματα, καθώς και αντίστοιχο πίνακα με τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους σίτισης και στέγασης στους αρμόδιους φορείς.

Τα παραπάνω ορίζει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου.
Δημοσίευση: 17/09/2015
Πηγή: www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου