Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ


Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή

"Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες,

   Στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, μας εκθέσατε μεταξύ άλλων το θέμα της εισαγωγής τριτέκνων γονέων ή τέκνων αυτών με ποσόστωση σε προκηρυχθείσες θέσεις για κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα, θέμα για το οποίο δεσμευτήκαμε να διερευνήσουμε την εφαρμογή του στις προκηρύξεις του Λιμενικού.  
Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι ήδη εφαρμόζεται στις προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος ο Ν.3079 / 02 άρθρο 6 παρ.1β με το οποίο προβλέπεται ποσοστό τέσσερα τοις εκατό του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά για τις παραγωγικές Σχολές να καταλαμβάνονται από γονείς τριών τέκνων και τέκνα τους.  
Επίσης, σημειώνεται ότι οι προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης του Λιμενικού Σώματος που έχουν ήδη διεξαχθεί περιείχαν την εν λόγω διάταξη στο σχετικό με τις ευεργετικές διατάξεις Κεφάλαιο και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και στις επόμενες προκηρύξεις για τις παραγωγικές σχολές.


Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία καθώς και για περαιτέρω συνεργασία στα υπόλοιπα θέματα που είχαμε συζητήσει στην πρόσφατη συνάντηση μας.

Με εκτίμηση,


Χρήστος Λαμπρίδης

Διευθυντής   Γραφείου ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ναυτιλίας κ. Δρίτσα"

Το συμπέρασμα είναι πως οι συναντήσεις αποδίδουν άμεσα και τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ θα συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου