Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Εκτός νομοθετικής ρύθμισης για το φόρο πολυτελείας των  Ι.Χ. οι τρίτεκνοι»

 

Η πρόσφατη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την απαλλαγή των πολύτεκνων από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που αφορά τα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, αδικεί κατάφωρα τις τρίτεκνες οικογένειες της χώρας. Για μια ακόμη φορά οι τρίτεκνοι νιώθουν ότι αδικούνται από την Πολιτεία, διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στη ρύθμιση για εξαίρεση από το φόρο πολυτελείας των Ι.Χ., τη στιγμή μάλιστα που είναι δικαιούχοι αγοράς αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού, με μειωμένη φορολογία.

Η εξαίρεση μόνο των πολυτέκνων από τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 1842/26-10-2015 απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε σχετική ερώτηση που είχα καταθέσει αναφορικά με το ζήτημα της νομοθετικής εξομοίωσης των τριτέκνων  με τους πολύτεκνους. Στην απάντησή του ο Υπουργός διαβεβαίωνε ότι: «θα εξετάσει με ευαισθησία συγκεκριμένες προτάσεις και προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών, συνεισφέροντας κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των τρίτεκνων οικογενειών […] δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες και στα δικαιώματα τους, με στόχο να αντιμετωπισθεί το ζήτημα με τρόπο οριστικό, δίκαιο και αποδοτικό».

 

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εάν προτίθεται να εντάξει στη νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας των Ι.Χ. και τους τρίτεκνους, αφού και αυτοί μαζί με τους πολύτεκνους είχαν πριμοδοτηθεί για την αγορά αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού.
Αθήνα,  13  Ιανουαρίου
Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου