Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Στο Πολύκεντρο Σητείας  ‘‘ Μελίνα Μερκούρη ’’ έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου. Παρόλο που ο κακός (σπάνια) καιρός δε στάθηκε σύμμαχος η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. Στην εκδήλωση έδωσε το ΄΄παρών΄΄ και ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανόλης Αχλαδιανάκης Επίσης, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Νίκος Κοζυράκης, οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Λεβεντέρης και Λεωνίδας Τερζής, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Πλατανάκη, ο Λιμενάρχης Σητείας Γιώργος Πατταλός ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Σητείας Χαράλαμπος Σπυριδάκης και πολλοί άλλοι.


Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ από τη Σητεία κ. Ευρυδίκη (Βίκη)  Κουτάντου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη, στάθηκε κυρίως στη προσφορά της τρίτεκνης οικογένεια και ειδικά της τρίτεκνης μάνας στη ελληνική κοινωνία.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου κ. Γιώργου Χαβάκη, ο οποίος στην αρχή μίλησε για την κοπή της πίτας και το συμβολισμό της, που έχει σχέση τη διανομή αγαθών στην κοινωνία, τη συνεισφορά . Χαρακτηριστικά ανέφερε  «Νομίζω ότι σήμερα, στη κρίσιμη στιγμή που περνάει ο τόπος μας, η κοπή της βασιλόπιτας, η έναρξη του νέου έτους, θέτει επιτακτικά στην επικαιρότητα, τέτοιου είδους κορυφαία ζητήματα».
 Και ευχήθηκε «Ας είναι λοιπόν, το 2016 μια δημιουργική χρονιά για όλους μας. Το στοίχημα της καθημερινής προσπάθειας για μία νέα προοπτική, για μία νέα αρχή για ένα καλύτερο αύριο μπροστά μας, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να το κερδίσουμε».
Ενδιάμεσα  παρουσιάστηκε βίντεο με δραστηριότητες της τελευταίας χρονιάς.
Στη συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στο βασικό στόχο των τρίτεκνων την εξομοίωση σημειώνοντας πως στο μεσοδιάστημα της εξομοίωσης, για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, ο σύλλογος προσπαθεί να προσφέρει ό,τι μπορεί και στα πλαίσια αυτά έχει πολλές και ποικίλες  δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό  και πανελλήνιο  επίπεδο. Ακολούθησε αναφορά σε στις πολλές συναντήσεις στο νομό,
την Κρήτη αλλά και στη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων στις δράσεις της ΟΠΟΤΤΕ.
Έγινε ενημέρωση για τα Προγράμματα που αυτή τη στιγμή συμμετέχει ο Σύλλογος (ΤΕΒΑ, διανομή ρυζιού, φρούτα, το πρόγραμμα εκπτώσεων στα καταστήματα, κ.ά.).
Στο σημείο αυτό έκανε και την ανακοίνωση για το Νέο Πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο σύλλογος, σύμφωνα με το οποίο θα διανέμει τρόφιμα με έξοδα από το δικό του αποθεματικό , σε συνεργασία με τα supermarkets ΄΄ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ΄΄
Τελειώνοντας σημείωσε « Η πιο σημαντική ίσως δραστηριότητα του συλλόγου είναι η σθεναρή στήριξη στην Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο και τα πρόσθετα προβλήματα που έχουν οδυνηρές επιβαρυντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα αλλά και στον προγραμματισμό ολόκληρης της ζωής των τρίτεκνων αλλά και των άλλων οικογενειών της χώρας. Μέσα στις συνθήκες αυτές, όλοι, μέσω της Ομοσπονδίας  αλλά και των συλλόγων προσπαθούμε να βρούμε τις διεξόδους, τις λύσεις,  να στηρίξουμε, να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο τα αιτήματά μας».
Στο τέλος και πριν τις ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν με πρώτους τα μέλη του Δ.Σ, απάντησε μέσα σε λίγες γραμμές σε δύο ερωτήματα:
1. Αποδίδουν οι προσπάθειες; Αξίζει να αγωνιζόμαστε;
2. Αξίζει να εγγραφεί κάποιος στο σύλλογό μας;
Στο τέλος πρόσθεσε έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να υπάρχει ο σύλλογος λέγοντας «Θα σας πω έναν ακόμα σημαντικό για μας λόγο: Γιατί ο σύλλογός μας ΕΝΩΝΕΙ, ερχόμαστε σε επαφή άνθρωποι από όλο το Λασίθι, για κοινά θέματα και προβλήματα ή  μήπως δεν το έχουμε ανάγκη; Να δημιουργούμε φιλίες, να κάνουμε παρέες, τα απλά τα καθημερινά πράγματα».
Μετά τους χαιρετισμούς από τους προσκεκλημένους κόπηκε η πίτα με δύο!! φλουριά, μία ταμπλέτα (tablet) και μια πολύ καλή μηχανή καφέ.
Ακολούθησε κέρασμα σε όλους από έναν πλούσιο μπουφέ.
Και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου