Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ 23-1-2016



  Μέσα σε εορταστικό, αλλά και σε  φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, η επίσημη τελετή επικύρωσης της αδελφοποίησης των συλλόγων Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας και της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αντηλλάγησαν δώρα και υπογράφτηκαν από τα δύο Δ.Σ. τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης.  Παράλληλα τιμήθηκε η εγκλωβισμένη στα κατεχόμενα Τρίτεκνη ηρωίδα μάνα στα πρόσωπα  έξι γυναικών που ήρθαν από την περιοχή της Καρπασίας. 



  Το σήμα της Αδελφοποίησης, τα Δ.Σ. και οι πρόεδροι των Συλλόγων κ.κ. Θόδ. Θεοδωρόπουλος και   Γιάννης Σαββίδης με τα βιβλία υπογραφών της συμφωνίας.

   Ο πρόεδρος Θοδ. Θεοδωρόπουλος και ο αντ/δρος Θόδ. Κοντός ομιλούν στην τελετή.

   Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Μητροπόλεως, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, ο επίτροπος Ανθρωπιστικών θεμάτων, ο Πρόεδρος των Πενταμελών Οικογενειών   Κύπρου,   βουλευτές, αντιδήμαρχοι  κ.ά. επίσημοι που χαιρέτησαν την εκδήλωση.


        
           Με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο και το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου 
    Κατά την τετραήμερη διαμονή στην Κύπρο έγιναν σημαντικές επαφές και επισκέψεις στον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου και  στον Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο.  Άκρως  συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Λευκωσίας όπου οι σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του  ήρωα  Καρδιτσιώτη Υπολοχαγού Δημήτρη Τσουκνίδα, τιμώντας όλους τους πολυπληθείς εκ Καρδίτσας πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή του 1974.                                  
    Κατά την επίσκεψη στη Λευκωσία επισκεφτήκαμε την «Πράσινη Γραμμή» που χωρίζει την πρωτεύουσα στα δύο. Την μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο που είναι διχοτομημένη από το 1974.  Επίσης προσκυνήσαμε με ευλάβεια τα «Φυλακισμένα Μνήματα»  που είναι θαμμένοι δεκατρείς ηρωομάρτυρες του απελευθερωτικού αγώνα  1955-59 για την απαλλαγή της Κύπρου από τον Βρετανικό ζυγό.
Από την κατάθεση στεφάνων στο Στρ. Νεκροταφείο Λευκωσίας στον ήρωα Υπ/λγο Δημ. Τσουκνίδα.


Εκείνο όμως που πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ήταν η εξαιρετική φιλοξενία που έτυχε η αποστολή από τους Κυπρίους συναδέλφους, τόσο στη διαμονή και την σίτιση όσο και στη φιλική στάση και συμπεριφορά καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Κύπρο. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλες  ευθύνες ανταπόδοσης της φιλοξενίας κατά τον ερχομό τους στην Καρδίτσα.


                                        Ο αντ/δρος της ΟΠΟΤΤΕ  Θ. Κοντός με τον πρόεδρο  
  

 Οι κκ. Καπνογιάννης, Παπουτσής και Γκαντής της Παγκύπριας Οργάνωσης Χαράλ.Ηρακλείδη και τον αντ/δρον Λεμεσού Νίκο Χαραλάμπους.

Στην Κύπρο ήλθαμε σαν επισκέπτες και φύγαμε έχοντας αποκτήσει μόνο καλούς φίλους.

Σημείωση του Διαχειριστή του blog: Κατ΄ εξαίρεση,, στο δημοσίευμα αυτό έχουν αναρτηθεί πάνω από 4 φωτογραφίες, όπως συμβαίνει με τις αναρτήσεις συλλόγων, λόγω ειδικής περίπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου