Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ Α21



Υπενθυμίζουμε πως έχει ανοίξει το TAXISnet για τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος ενώ παράλληλα ανοίγει και το έντυπο Α21 το οποίο απαιτείται για την χορήγηση από το ΟΓΑ των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016.
 Παράλληλα έως τις 20 Απριλίου θα δοθεί η πρώτη δόση ως προκαταβολή χωρίς την ανάγκη υποβολής του Α21 αλλά μόνο για τους παλαιούς δικαιούχους. Έτσι περίπου 700.000 δικαιούχοι χωρίς να κάνουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα του ΟΓΑ ενώ θα κληθούν να κάνουν νέο έντυπο μαζί με τις δηλώσεις. Όσοι πάρουν την προκαταβολή και δεν πληρούν τα κριτήρια φέτος θα κληθούν να την επιστρέψουν. Η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & Ειδικό Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες) αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους -όπως ο νόμος ορίζει- προς το τέλος Μαρτίου με περιθώριο έως 20 Απριλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ –ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ Α21 –Πέρυσι  περίπου 50.000 οικογένειες (;) δεν είχαν κάνει αίτηση. Τα χρήματα δε μπορούν τώρα να τα εισπράξουν.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, δεν ανοίγει ακόμη το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2016 ενώ παράλληλα πάει πίσω και το έντυπο Α21 το οποίο απαιτείται για την χορήγηση από το ΟΓΑ των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου