Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΡΕΛΑ

Το Σάββατο 11/06/2016 ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ξάνθης ο Άγιος Στυλιανός προγραμμάτισε ραντεβού με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, κατά την επίσκεψή της στην Ξάνθη.
Η κ. Φωτίου δεν συναντήθηκε με το Δ.Σ. Τριτέκνων του Συλλόγου λόγου φόρτου συναντήσεων. Η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ.Δημήτριο Καρέλα.
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ξάνθης, μέλη του Δ.Σ Έβρου και το μέλος του Δ.Σ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε Χρήστος  Γιαννιός. Συζητήθηκαν η μη συμμετοχή των Τριτέκνων στην δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών.
Η συμμετοχή των Τριτέκνων στο πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α και για την κάρτα σίτισης. Ο Γενικός απάντησε ότι στα οπωροκηπευτικά δεν συμμετέχουν οι Τρίτεκνοι διότι οι ποσότητες είναι περιορισμένες, και ότι έπρεπε να βάλουν κόφτη σε κάποια Κοινωνική ομάδα, και ότι οι Τρίτεκνοι θα ήτανε ελάχιστοι.
Για  το πρόγραμμα της Επισιτιστικής και για την κάρτα Σίτισης είπε ότι θα αντικατασταθούν με ένα νέο πρόγραμμα από το Υπουργείο και ότι αυτά τα προγράμματα δεν είναι για Κοινωνικές κατηγορίες Τριτέκνων ,Πολυτέκνων , αλλά απευθύνεται σε άτομα ή οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Μέσα εκεί θα ενταχθούν οικογένειες με ένα, δύο, τρία, τέσσερα παιδιά και ότι τα Εισοδηματικά κριτήρια δεν μπορούν να αλλάξουν.
Μας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στην Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου τα θέματα τα οποία συζητήσαμε.

ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Tην Παρασκευή 10/06/2016 το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. Χρήστος Γιαννιός συναντήθηκε στην Ξάνθη με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Ν.Δ  κ. Μάκη Βορίδη. Συντονιστή των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Στην συνάντηση αυτή του επιδόθηκαν επιστολές με τις οποίες η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. είχε αλληλογραφήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα με Υπουργούς της Κυβέρνησης.
Ο λόγος της επίδοσης είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση να καταθέσει  επερώτηση στη Βουλή για αυτά τα συγκεκριμένα θέματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

1)Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά για την κάρτα Πολιτισμού.
Αθήνα 17/03/2016 αριθ.Πρωτ.17
2)Προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών .
3)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα.
Προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο και άλλες διατάξεις.
Αθήνα 20/05/2016 αριθ.Πρωτ.37
4)Προς Υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη.
  α)Εγγραφές προνηπίων σε Δημόσια Νηπιαγωγεία
  β)Εγγραφές βρεφών -νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού
  γ)Προγραμματισμός λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των  Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το Σχολικό έτος 2016-2017.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο  πρώην Υπουργός και Βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα τα μεταφέρει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ και στην Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου