Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Την περασμένη Τετάρτη ο σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας πραγματοποίησε ημερήσια επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο Ακρόπολης. Ήταν μια ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή επίσκεψη. Κατά την παραμονή στη Βουλή πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ξενάγηση -από ειδικευμένη υπάλληλο- στην ιστορική αίθουσα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής, αλλά και στα εκθέματα των σπουδαιότερων γεγονότων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια από τα θεωρεία της Βουλής παρακολούθησαν την συνεδρίαση για θέματα Παιδείας. Μετά το τέλος της παραμονής στη Βουλή, οι βουλευτές Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά και Κώστας Τσιάρας συναντήθηκαν με τους τρίτεκνους και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ακολούθως τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης προκειμένου να δουν και να γνωρίσουν την ιστορική σημασία των μοναδικών εκθεμάτων. Η ξεναγός υπήρξε πλήρως κατατοπιστική και κατανοητή από τους τρίτεκνους. Αποχωρώντας τα μέλη από το μουσείο αισθάνθηκαν περηφάνια αλλά και αγανάκτηση από την υφαρπαγή τόσων εκπληκτικών γλυπτών από τη Ακρόπολη και κυρίως από τον Παρθενώνα.

Η επιστροφή στην Καρδίτσα συνόδευε τα μελή με αναμνήσεις και θαυμασμό και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου