Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 15 - 2017 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



 
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Το Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με το σύμβουλο του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντάτο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 για θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αχλαδιανάκης ενημέρωσε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελής οικογένειες με τρία παιδιά και το κύριο αίτημα που τέθηκε ήταν η εξομοίωση με τις άλλες πολύτεκνες οικογένειες καθώς και η υιοθέτηση πολιτικών για τη στήριξη της οικογένειας σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης για την ουσιαστική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Την ενημέρωση για τα ειδικά θέματα του υπουργείου που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες ανέπτυξε ο κ. Κοντός Δημήτρης όπως για  τις μεταθέσεις και αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών, τις προσλήψεις στους αναπληρωτές και την εφαρμογή του νόμου για το ποσοστό που καταστρατηγείται  , τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, και τις ειδικότητες για την προτεραιότητα στα προνήπια τρίτεκνων οικογενειών στα νηπιαγωγεία  άλλα και την σίτιση και στέγαση των φοιτητών.
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντάτος είπε πως θα τα μεταφέρει στον Υπουργό και συμφώνησε σε πολλά από τις προτάσεις που έγιναν.
Συναποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 30 Οκτωβρίου και να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου