Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 14 - 2018 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήσαμε τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση την ένταξή μας στην κατηγορία των πολυτέκνων.
Για αυτόν το λόγο, σύλλογοι τριτέκνων από όλη τη χώρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Κρήτη, Λάρισα, Κοζάνη) που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, κατευθυνθήκαμε  στη συνέχεια προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραδώσουμε ψήφισμα και να αιτηθούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν πως ο τελευταίος απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η  κυβέρνηση, παρότι αναγνώρισε πρόσφατα ότι οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης μας αδικούν, είναι υποσχόμενη σε διορθωτικές κινήσεις, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα. Μάλιστα, επισημαίνουμε ότι η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό δεν έχει ακόμα συντάξει το πόρισμά της, δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που επέφερε αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες αδικίες με αντισταθμιστικά μέτρα.


Ζητάμε επίσης την ψήφιση μέτρων στήριξης νέων ζευγαριών και της μητρότητας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την έξαρση της υπογεννητικότητας, καθώς την εξαετία 2011-2017 σημειώθηκε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά περίπου 150.000.

 
VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου