Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟ

Η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητάει να ισχύσει ειδική ρύθμιση για το νέο φόρο που ΄πέφτει στην πλάτη των πολιτών, τον οποίο θεωρεί παντελώς άδικο.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναγνωρισμένο Σωματείο σύμφωνα με την:

1017/2010 Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Δ/ση: Κηφισίας 32, Αθήνα, Αττική

Πληροφορίες: Βουτσάς Καρατζάς ( Πρόεδρος )

Τηλ: 6944764096

wwwHYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/".HYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/"opotteHYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/".HYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/"blogspotHYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/".HYPERLINK "http://www.opotte.blogspot.com/"com

Αθήνα: 14/9/11

Αριθ. Πρωτ.: 107

Προς Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινοποίηση: Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη

Κύριε Υπουργέ

Σχετικά με το νέο μέτρο περί εισφοράς από ιδιοκτήτες ακινήτων ενός ποσού που θα προκύπτει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις διευκρινίσεις που έχουν έλθει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και από κοινωνικά κριτήρια.

Η ΟΠΟΤΤΕ θεωρεί πως είναι πέρα για πέρα κοινωνικά άδικο και επιβαρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Όμως, σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί και με βάση και τις ανάγκες των τρίτεκνων οικογενειών που το τελευταίο διάστημα λόγω των συνεχόμενων περικοπών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα,

1. θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει ειδική ρύθμιση-ελάφρυνση για τις τρίτεκνες οικογένειες.

2. θεωρούμε πως η ρύθμιση-ελάφρυνση πρέπει να επεκταθεί και να ισχύσει και για τρίτεκνους δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Κύριε Υπουργέ

Ακόμα και τις δύσκολες αυτές ώρες η Κοινωνική Ευαισθησία μιας κυβέρνησης και ενός υπουργού πρέπει και πρακτικά να αποδεικνύεται.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Καρατζάς Βουτσάς Έλενα Νικολαντωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου