ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Νομική Σύμβουλος

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΥΦΑΝΤΗ

4 σχόλια:

 1. Γειά σας,
  Μια ερώτηση μόνο.
  Είμαι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας 30 ετών με τον μικρότερο αδελφό μου να είναι 20 ετών.
  Μπορώ να κάνω στον ΑΣΕΠ σαν τρίτεκνος?
  Ευχαριστώ πολύ!
  Αν θέλετε στείλτε μου mail στο
  stabaker1234@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ένστασης μετεγγραφής φοιτητών τριτεκνης οικογένειας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα σας. Σχετικά με τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τον νόμο 2643/98 εμείς που κοπήκαμε λόγω ηλικίας (τέκνα τρίτεκνα άνω των 18-20 χρ.) μπορούμε να κάνουμε ένσταση? έχει χηφιστεί η εξομάλυνση με τους πολύτεκνους στα όρια ηλικίας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ και ΚΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
  Το οικογενειακό επίδομα τέκνων είναι ένα επιπλέον βοήθημα για τα αυξημένα έξοδα οικογένειας με τέκνα και προστίθεται πάνω στο οικογενειακό εισόδημα.
  Η αδικία και ανισότητα μεταξύ 2 ομοίων οικογενειών είναι η εξής:
  Περίπτωση 1η
  Οικογένεια με ζευγάρι εργαζομένων και τρία τέκνα, με οικογενειακό εισόδημα έως 33.750 ευρώ μηνιαίως δικαιούνται να λάβουν και το επίδομα τέκνων ολόκληρο.
  Περίπτωση 2η
  Σε οικογένεια στην οποία το οικογενειακό επίδομα τέκνων προστίθεται σε μηδενικό εισόδημα της οικογένειας (ζευγάρι ανέργων), λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) μειωμένο όσο και το επίδομα τέκνων που έλαβε. Ήτοι χρησιμοποιείται το επίδομα τέκνων που προορίζεται για άλλο σκοπό (κάλυψη αυξημένων εξόδων οικογενείας με τέκνα) ως εισόδημα με αποτέλεσμα να μη δίδεται σε αυτή την οικογένεια ολόκληρο το αναλογούν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) αλλά μειωμένο τόσο όσο και το ληφθέν οικογενειακό επίδομα τέκνων.
  Έτσι ούτε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) αλλά ούτε και το οικογενειακό επίδομα τέκνων επιτελούν τον σκοπό τους, αλλά αντιθέτως τελούν μία μεγάλη αδικία σε βάρος των πιο αδυνάμων οικογενειών αλλά και δημιουργούν και ανισότητες μεταξύ των πολιτών (Στην 1η περίπτωση η οικογένεια εισπράττει το επίδομα τέκνων και το χρησιμοποιεί για το σκοπό που προορίζεται ενώ στη 2η περίπτωση η οικογένεια των ανέργων εισπράττει αυτό το επίδομα τέκνων και το χρησιμοποιεί ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις άλλες ανάγκες της οικογένειας)
  Παρακαλείται η υπουργός κα Θεανώ Φωτίου να διορθώσει αυτή την αδικία.
  Με εκτίμηση
  Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
  Ιφικράτους 22 - Αθήνα
  6942047988

  ΑπάντησηΔιαγραφή