Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΤΗΝ 8-12-2011




Μια σειρά από συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα:

Στο υπουργείο Υγείας οι Καρατζάς Βουτσάς, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Κατερίνα Πατσώνα Ευγενία Ανανιάδου, Αναστάσιος Παπαγγέλου, Μανόλης Αχλαδιανάκης και Κατερίνα Καντεράκη, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Το κύριο και πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνους. Ο υφυπουργός ουσιαστικά ήταν αρνητικός έναντι των τριτέκνων και ζήτησε να του παραδοθεί έγγραφο με τα θεσμικά αιτήματα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν οικονομικό κόστος για το κράτος.

Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο. Εδώ υπήρχε περισσότερη κατανόηση και καλύτερο κλίμα, όμως ο κ. Υφυπουργός έθεσε εξ αρχής ζήτημα για τις υποχρεώσεις της παρούσας κυβέρνησης ,οι οποίες είναι συγκεκριμένες ,άρα είναι δύσκολο να προχωρήσει σε νομοθετήματα που δεν αφορούν κατά κύριο λόγο την εφαρμογή της ταμειακής σύμβασης με την τρόικα.

Ακλούθησε η συνάντηση με τον κ. Αστέριο Ροντούλη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σε αυτή συμμετείχαν οι Καρατζάς Βουτσάς, Μανόλης Αχλαδιανάκης, Κατερίνα Πατσώνα, Αναστάσιος Παπαγγέλου. Η συζήτηση ήταν εγκάρδια μιας και ο κ. Ροντούλης ήταν από τους πρώτους που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του ΄΄Τριτεκνικού Κινήματος΄΄ ως τρίτεκνος τότε και γνωρίζει πολύ καλά τα αιτήματα και τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών. Αυτό που δήλωσε κατηγορηματικά ήταν πως μετά τις εκλογές το πρώτο θέμα που θα θέσει θα είναι η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.

Την ίδια ώρα οι Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Ευγενία Ανανιάδου, και Κατερίνα Καντεράκη, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο εκτός από το δημογραφικό πρόβλημα, έθεσαν και τη μείωση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας . Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα ως υπουργείο να το πράξει, όμως θα ζητήσει με επιστολή του προς τους ακτοπλόους μειώσεις, ειδικά τη δύσκολη τούτη περίοδο που διανύουμε.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και στο υπουργείο Παιδείας, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε επόμενη δημοσίευση.

1 σχόλιο:

  1. Ο κ Ροντουλης έγινε βουλευτής και τώρα υφυπουργός από τους ψήφους των τριτεκνων. Και τώρα που έγινε υφυπουργός μας λέει ψηφίστεμε για να ξανά βγω βουλευτής να πάρει ψήφους και το λάος του μνημονίου και τότε θα θέσω, αν θέσω το θέμα της εξομοίωσης των τριτεκνων με τους πολυτέκνους. Κοροϊδία σε όλο του το μεγαλείο, κάτι τέτοιοι βουλευτές μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Μου έρχεται αναγούλα με κάτι τέτοιους τύπους ο κ Μάρκος Μπόλαρης παρά το όχι που μας είπε ήταν πιο ειλικρινής από των πρώην υποστηριχτή των τριτεκνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή