Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ


H ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε έγγραφο στο Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το ποσοστό μοριοδότησης τρίτεκνων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Προς Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης

κ. Ευθύμιο Μπάκα

Κύριε Γενικέ

Με αγανάκτηση διαβάσαμε την απόφαση σχετικά με τα «Κριτήρια και Μοριοδότηση για την επιλογή Εκπαιδευτών με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (2011)».

Είναι ακατανόητη η μεταχείριση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών και η μοριοδότηση που τους προσδίδεται προκειμένου να προσληφθούν στα Σ.Δ.Ε.

Θεωρείτε πως μια οικογένεια με 3 παιδιά, με αυξημένες ανάγκες για εργασία, για οικονομική στήριξη, τη δύσκολη ετούτη χρονική στιγμή, πρέπει να έχει 5% προσαύξηση ενώ στις άλλες κατηγορίες δίνετε διπλάσια ή και τετραπλάσια μόρια;

Κύριε Γενικέ

Ζητάμε άμεσα να γίνει αλλαγή και να γίνει το ποσοστό τουλάχιστον 20%, αφού επιπροσθέτως πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως οι τρίτεκνες οικογένειες είναι διπλάσιες σε αριθμό από τις πολύτεκνες και για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού από τη μια μας περικόπτουν τα επιδόματα, από την άλλη μας αποκλείουν από θέσεις όπως αυτές που αναφερόμαστε.

Αλήθεια με ποιά λογική το ποσοστό ορίστηκε στο 5%;

Περιμένουμε την παρέμβαση σας για την άμεση διόρθωση της αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου