Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Φ. ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΤΕΓΡΑΦΕΣ

Φραγκίσκος Παρασύρης

Βουλευτής Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ

Ηράκλειο , 14-07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αιτήματα των Τριτέκνων για τις μεταγραφές υποστηρίζει

ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης σχετικά με αιτήματα Τρίτεκνων Οικογενειών για τις μεταγραφές φοιτητών ΑΕΙ &ΤΕΙ. Ειδικότερα.

O κ. Παρασύρης θεμελίωσε την αναφορά του πάνω σε Υπόμνημα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) στο οποίο υπερασπίζονται τα ακόλουθα αιτήματα:

1. Την άμεση άρση του εισοδηματικού ορίου και κριτηρίου για την εισαγωγή των τρίτεκνων οικογενειών σε σχολές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Κατά την άποψη της Ο.Π.ΟΤ.Τ.ΤΕ το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό και κοινωνικά άδικο. Το συγκεκριμένο μέτρο , κατηγοριοποιεί τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους με οικονομικά και τοπικιστικά κριτήρια, και υποχρεώνει σε οικονομική καθίζηση την τρίτεκνη οικογένεια που το παιδί της θα υποχρεωθεί να σπουδάσει σε σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας, εφόσον δεν θα έχει τα απαιτούμενα μόρια για τις πρώτες σχολές προτίμησης.

2. Την επαναφορά μέσω κατάλληλης τροπολογίας της δυνατότητας του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας να μπορεί να καταθέτει τα χαρτιά του και να εισάγεται στο πλησιέστερο παρόμοιο ή παρεμφερές τμήμα - σχολή, εφόσον δεν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια για την πρώτη σχολή προτίμησης, και όχι να υποχρεούται, εφόσον δεν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια, να εξορίζεται σε σχολές και πόλεις πολύ πιο ακρινές από τον τόπο κατοικίας.

3. Την άρση της αδικίας που προκύπτει σε αρκετές περιπτώσεις, όταν τρίτεκνος με περισσότερα από άλλον μόρια δε μπορεί να εισαχθεί σε κάποια σχολή που δεν υπάρχει στη δική του Περιφέρεια και εισάγεται άλλος με λιγότερα μόρια (όταν υπάρχει σχολή στην Περιφέρεια του).

4. Αν όχι την πλήρη επαναφορά, τουλάχιστον τη διεύρυνση του ποσοστού υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών, διευκολύνοντας ουσιαστικά και όχι επιφανειακά τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Παρασύρης ζητάει από την Υπουργό να εξετάσει σε βάθος τα αιτήματα της Ο.Π.ΟΤ.Τ.ΤΕ.


Φραγκίσκος Παρασύρης

Βουλευτής Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ

Αθήνα , 13-07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΕΤΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, υπεραμυνόμενος του επιδόματος τριτέκνων οικογενειών.

Ο κ Παρασύρης παραπέμπει τους αρμόδιους Υπουργούς στην πρόσφατη απόφαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) να προβεί άμεσα σε δικαστική προσφυγή ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θεωρώντας παντελώς παράνομη και αντισυνταγματική την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος κα μάλιστα αναδρομικά προς τις τρίτεκνες οικογένειες μετά την πρόσφατη τροποποίηση του άρ. 6 του Ν.3631/2008. «Οι πάντες κατανοούν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει όλα όσα είναι στις δυνάμεις της με στόχο να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά της χώρας τα οποία κληρονόμησε σε άθλια κατάσταση» σημειώνει ο κ. Παρασύρης συνεχίζοντας με την διαπίστωση ότι «δυστυχώς, όμως, ένα μέρος του κόσμου δικαίως έχει αγανακτήσει αφού καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με απαράδεκτες περικοπές επιδομάτων. Μία τέτοια κατηγορία σημειώνει ο βουλευτής «είναι οι τρίτεκνες οικογένειες οι οποίες είδαν ξαφνικά και αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένας να γνωρίζει τίποτα, τα αρμόδια Υπουργεία να προβαίνει, όχι μόνο στη «στρογγυλοποίηση» , αλλά και στο διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων με συνέπεια πολλοί τρίτεκνοι να χάνουν μεγάλα ποσά και μάλιστα να τα χάνουν αναδρομικά. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής».

Επειδή η πολιτεία οφείλει δώσει κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια να κάνουν παιδιά προκειμένου να αυξηθεί, ο πληθυσμός της χώρας μας, ο οποίος όπως αποδεικνύουν τα δημογραφικά στοιχεία υπόκειται σε μια τάση συρρίκνωσης. Επειδή η πολιτεία οφείλει υπό συνθήκες κρίσης να προστατέψει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επειδή η ευνομούμενη και σύγχρονη πολιτεία σέβεται την συνταγματική επιταγή της κοινωνικής συνοχής, ερωτά ο κ. Παρασύρης τους αρμόδιους Υπουργούς, εάν προτίθενται να άρουν την απόφαση για την στρογγυλοποίηση και την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων τριτέκνων με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να χάνουν μεγάλα ποσά και μάλιστα να τα χάνουν αναδρομικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου