Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Το Δεύτερο συνέδριο των τρίτεκνων στην Αθήνα.  
Ακύρωση των αρχαιρεσιών.
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή το 20 συνέδριο της ομοσπονδίας  των τρίτεκνων, ΟΠΟΤΤΕ.
Το Σάββατο το πρωί προσήλθαν οι 181 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και έγιναν οι εγγραφές. Το συνέδριο ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου κ. Καρατζά Βουτσά,. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους επίσημους καλεσμένους, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πάρα πολλοί από όλα τα κόμματα και οι περισσότεροι είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
 Στη συνέχεια, έγινε μία κεντρική εισήγηση με θέμα το Δημογραφικό από την κ. Όλγα Παπαλιού, από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).
Ακολούθησε ο Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός από τον ταμία κ. Νίκο Κοκκινά και τον πρόεδρο κ. Κατρατζά Βουτσά, αντίστοιχα. Επίσης, αναγνώστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για τα οικονομικά από τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου. Μετά από αυτά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Καλαντζή, που έχασε τη ζωή του εν ώρα συνεδρίασης συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Μετά από αυτά ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων με θέσεις, προτάσεις, τόσο για το παρόν, όσο και το μέλλον της ΟΠΟΤΤΕ.
Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγινε καταγγελία γιατί βρέθηκε σύνεδρος συλλόγου του νομού Αττικής, η οποία ψήφισε, ενώ όπως καταγγέλθηκε δεν είναι τρίτεκνη. Οι περισσότεροι σύλλογοι που παρευρίσκονταν στη διαδικασία έκαναν ένσταση και η εφορευτική επιτροπή έδωσε χρόνο στο σύλλογο της Αττικής να προσκομίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν το αντίθετο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε το σύνολο των ψήφων για κάθε αντιπρόσωπο, όμως οι αρχαιρεσίες ακυρώθηκαν.
Κατόπιν τούτου ορίστηκαν εκ νέου οι εκλογές στις 13 Μαΐου, ενώ τα μέλη του εν λόγω συλλόγου δε μπορούν προς το παρόν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα να συμμετέχουν στο Δ. Σ της ΟΠΟΤΤΕ.
Τα γεγονότα αυτά και η αντίδραση των συλλόγων, σημειώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη θέληση των τρίτεκνων για σύννομες και αδιάβλητες διαδικασίες, οι οποίες προασπίζουν τη δημοκρατία και δεν αφήνουν τον καθένα να δρα υπονομευτικά εναντίον του τριτεκνικού κινήματος.
Μετά από τα γεγονότα αυτά, όλοι είναι προβληματισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες μεθοδεύσεις.


1 σχόλιο: