Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για το Δ.Σ. στις 26-2-2011 στην Αθήνα, Πρόσκληση σε Γ.Σ. στις 10 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα του συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, στην Καλλιθέα, το προγραμματισμένο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Παρόντες ήταν:
Πρόεδρος: Βουτσάς Καρατζάς
Αντιπρόεδρος Α΄: Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος Β΄ Ανανιάδου Ευγενία
Γ. Γραμματέας: Νικολαντωνάκη Έλενα
Ταμίας: Κοκκινάς Νικόλαος
Β. Γραμματέα: Χαβάκης Γεώργιος
Υπ. Ενημέρωσης Μελών: Κεφαλά Γιώτα
Υπ. Περιοδικού: Βαρβεράκης Κώστας
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μεσουρίδου Θεοκλήτη
Υπ. Εσωτερικής Λειτουργίας: Καντεράκη Αικατερίνη
Β. Δημοσίων Σχέσεων: Τσαούσης Νικόλαος
Μέλος: Κοντός Θεόδωρος
Μέλος: Παπαμιχαήλ Μιχάλης
Μέλος: Τσίπρας Κωνσταντίνος
Νομικός Σύμβουλος: Παπαγγέλου Αναστάσιος
Παρών επίσης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Αττικής ήταν ο κ. Πουλάκης Γεράσιμος και κ. Κουβεράκη Γεωργία από το Σύλλογο του Δήμου Αθήναίων.
Απόντες ήταν:
Β. Ταμίας: Πατσώνα Αικατερίνη

Η συζήτηση ξεκίνησε με το εκτός ημερήσια διάταξης θέμα την κατάργηση της απαλλαγής των δημοτικών τελών από το Δήμο Αθηναίων και την πληρωμή του 50 %. Αποφασίστηκε η ΟΠΟΤΤΕ να στηρίξει τους Συλλόγους της Αθήνας να αποστείλει επιστολή και να βοηθήσει σε διαμαρτυρία .
Συζητήθηκε το έγγραφο του κ. Σπυριδάκη και αποφασίστηκε να του σταλεί απαντητική επιστολή.
Η συζήτηση ξεκίνησε με το εκτός ημερήσια διάταξης θέμα την κατάργηση της απαλλαγής των δημοτικών τελών από το Δήμο Αθηναίων και την πληρωμή του 50 %. Αποφασίστηκε :
1. Να αποσταλεί έγγραφο προς το δήμο Αθηναίων για ανάκληση της απόφασης. Στο κείμενο αυτό θα πρέπει να γίνει αναφορά για το πώς ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζει Κοινωνική πολιτική για τους δημότες του την ώρα που το κράτος συνεχώς κάνει περικοπές σε κάθε οικογένεια.
2. Να δοθεί Δελτίο τύπου με αναφορά στην υπόσχεση του κ. Καμίνη για συνέχιση της προηγούμενης πολιτική του δήμου για απαλλαγή των τρίτεκνων από τα Δημοτικά τέλη.
3. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν κινητοποιήσεις από τους τρίτεκνους των Αθηνών με συμμετοχή και άλλων συλλόγων.

Συζητήθηκε το έγγραφο του κ. Σπυριδάκη και για το οποίο οι σύμβουλοι θεώρησαν ότι η καταγγελία δεν έχει καμία βάση και αποφασίστηκε να του σταλεί απαντητική επιστολή.
Σχετικά με τις προτάσεις του Δ.Σ για την επόμενη Γενική Συνέλευση, μετά από πολύωρη συζήτηση και αναλυτική τεκμηρίωση των προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

1. Για το όνομα
Το ΟΠΟΤΤΕ, ως αρτικόλεξο δεν αλλάζει γιατί με αυτό είμαστε αναγνωρίσιμοι. Επίσης, σύμφωνα με το Νομικό Σύμβουλο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο δικαστικών διεκδικήσεων σε περίπτωση χρήσης του επιθέτου Πολύτεκνων.
Προτάσεις:
Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ψήφοι 12)
Ομοσπονδία Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος

2. Για τους αντιπροσώπους
Πρόταση:
Οι Αντιπρόσωποι για τις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας θα είναι επί των ψηφισάντων και οικονομικά τακτοποιημένων μελών και με παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου. (ψήφοι 13)
Οι οικονομικώς εντάξει είναι όσοι έχουν πληρώσει έως την 31-12 του προηγούμενου έτους και όσοι έχουν πληρώσει έως και την ημέρα της Γ.Σ ( νέο έτος ).

3. Για το αριθμό αντιπροσώπων

Πρόταση:
Η αναλογία να γίνει 1: 50 μέλη (ομόφωνα)

4. Για τις Περιφέρειες
Πρόταση:
Η κατανομή των περιφερειών παραμένει η ίδια (ομόφωνα)

5. Για τους αντιπροσώπους ανά Περιφέρεια
Πρόταση:
Ο αριθμός μελών στο Δ.Σ. ανά Περιφέρεια, να γίνει ως εξής: 6 άτομα από την Αττική και από 3 κάθε άλλη περιφέρεια (σύνολο 15 μέλη).(8 ψήφοι)
Επίσης υπήρξε πρόταση αύξησης των μελών κατά 2 - 17 μελές Συμβούλιο (ψήφοι 4).
6. Αποφασίστηκε να γίνει Γενική Καταστατική Συνέλευση την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 (ομόφωνα).
Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση θα εκδοθεί και νέο Δελτίο Τύπου όπου θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.

7. Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση όλων των συλλόγων της Αττικής και του Δ.Σ. το Σάββατο 9 Απριλίου για συνεννόηση στα θέματα ορίων των συλλόγων (ομόφωνα).

8. Έγινε συζήτηση για τον ΟΕΚ, τα δάνεια που εκκρεμούν και την διαβεβαίωση του υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου ότι έως το Μάρτιο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις σε ποιούς θα δοθούν, αφού θα περιοριστούν τα δάνεια στο 50%.
9. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της έδρας, με αναφορά όλων των προσπαθειών που έχουν γίνει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από κάθε παρέμβαση. Στο θέμα αυτό δόθηκε μικρός χρόνος –έως και τη Γενική Συνέλευση για να παρθούν οριστικές αποφάσεις .

10. Έγινε συζήτηση για τα οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας.

11. Έγινε συζήτηση για την παροχή τροφίμων στους τρίτεκνους.
12. Έγινε συζήτηση, μετά από πρόταση του συλλόγου Αττικής για τις προσλήψεις με δεδομένο ότι:
α) αφορούν τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα.
β) Σαν όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος την ηλικία των 45 ετών, να θεωρηθεί ότι θα εξετασθούν οι αιτήσεις όσων το 2005 ήταν 45 ετών. Υπάρχουν αρκετοί άνεργοι, και τώρα πλέον οι τρίτεκνοι θα συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 65 ετών. Κάπου πρέπει να απασχοληθούν από τα 45 έως τα 65.
γ) Στις επιτροπές που θα εξετάσουν τις αιτήσεις να υπάρχει και εκπρόσωπος τριτέκνων (υπάρχει των πολυτέκνων).Όλοι τοποθετήθηκαν θετικά στις προτάσεις αυτές
13. Έγινε συζήτηση, μετά από πρόταση του συλλόγου Αττικής για τις μετεγγραφές των φοιτητών, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες κινδυνεύουν ξανά. Αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συνάντηση με την κ. Γεννηματά ή με τον κ. Πανάρετο αν εκείνος είναι τελικά ο μοναδικός υπεύθυνος του θέματος. Επίσης μέσω του site της Διαβούλευσης να γίνουν παρεμβάσεις από μέλη και μη του Δ.Σ.
Επίσης, να δια μαρτυρηθούμε για τις μετεγγραφές Αττικής που δεν έγινα το Νοέμβριο του 2010 από το ΤΕΙ Χαλκίδας στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
14. Να παραστεί σε περίπτωση που ήταν εφικτό ο κ. Παπαγγέλου στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή όπου τελικά μίλησε ο κ. Παπανδρέου



Με εκτίμηση για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΕΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου