Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ


Η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Παιδείας
για τους Αναπληρωτές
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
(ΟΠΟΤΤΕ)
  Προς τον Υπουργό ...............
                                                                                                                                                                                                                Αθήνα:
Αρ. Πρωτ.:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Οι αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου να εργαστούν και να προσφέρουν στα παιδιά τους τουλάχιστον τα απαραίτητα προς το ζην, δηλώνουν σχολεία τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές από την εστία τους.
 Το γεγονός αυτό έχει άμεσα αρνητικές συνέπειες στην ίδια την οικογένεια-αναγκαστική απομάκρυνση του γονέα από τα παιδιά τους, όταν δεν πληρούνται οι συνθήκες να τα πάρουν μαζί τους, (και συνήθως δεν πληρούνται λόγω οικονομικών δυσκολιών), στην ψυχολογία των ίδιων των παιδιών πού είτε παραμένουν πίσω με την επίβλεψη άλλων συγγενών, είτε ακολουθούν τον γονέα και αναγκάζονται να αλλάξουν περιβάλλον και να ζήσουν για διάστημα 10 μηνών σε ένα σπίτι, συνήθως μικρό και με τα απολύτως απαραίτητα για την διαβίωσή τους.
 Όμως αρνητικές επιπτώσεις έχει η ίδια κατάσταση και στην ψυχολογία του γονέα αλλά και στην οικονομική του κατάσταση.
Η άρνηση του αναπληρωτή να πάει σε μακρινή περιοχή από τον τόπο του, του κοστίζει δύο χρόνια εκτός του πίνακα αναπληρωτών, και φυσικά τις όποιες οικονομικές απολαβές θα είχε αυτά τα δύο χρόνια αν δούλευε.

Ζητάμε:
Στις περιπτώσεις των τρίτεκνων εκπαιδευτικών, να γίνεται τοποθέτηση στις πιο κοντινές περιοχές στον τόπο κατοικίας τους, με κατάλληλη ρύθμιση-πρόβλεψη, ώστε να μην υποχρεώνονται να αφήνουν πίσω τα παιδιά τους, λόγω των πολλών δυσκολιών. 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Πιστεύουμε πως θα εξετάσετε το παραπάνω θέμα και θα προχωρήσετε στη δίκαιη διευθέτησή του.
Ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η στήριξη των εκπαιδευτικών που πέρα από την απίστευτη μείωση του μισθού τους καλούνται να ΄΄ ξενιτευτούν ΄΄ μέσα στην ίδια τους την πατρίδα και η οικογένεια.
  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Πιστεύουμε πως θα εξετάσετε το παραπάνω θέμα και θα προχωρήσετε στη δίκαιη διευθέτησή του.
Ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η στήριξη των εκπαιδευτικών που πέρα από την απίστευτη μείωση του μισθού τους καλούνται να ΄΄ ξενιτευτούν ΄΄ μέσα στην ίδια τους την πατρίδα και η οικογένειά τους να υποφέρει πολλαπλά.

Από το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου