Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ



   Ο Σύλλογος Τριτέκνων της Πάτρας (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων Τριών Παιδιών) έκοψε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11 το πρωί την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» και γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, καθώς είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.
   Πάρα πολύς κόσμος παρευρέθηκε στη διπλή αυτή εκδήλωση, και μεταξύ αυτών ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, τα μέλη του πρώτου Δ.Σ., πρώην μέλη του Δ.Σ., το σημερινό Δ.Σ., τα μέλη της Ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΤΕ),ο Πρόεδρος της κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, o Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Κοντός και ο Γ. Γραμματέας κ. Γιώργος Χαβάκης, οι Πρόεδροι των γειτονικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιος Γαλανόπουλος, Αιγιαλείας κ. Γ. Κωστάκης. Ναυπακτίας κ. Λ. Χρυσανθοπούλου και ο Γ. Γραμματέας Μεγαλόπολης Παναγιώτης. Ντούνης και  ο πρώτoς πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος, o Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, o Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου Πατρέων κ. Δ. Κατσικόπουλος και η κ. Μαρία Ανδρικοπούλου υπεύθυνη για θέματα Ισότητας Δήμου Πατρέων, Η εκδήλωσε ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου κ. Ανδρέα Αποστολόπουλου ο οποίος έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του συλλόγου και στην τωρινή κατάσταση. Στη συνέχεια έδωσε το στίγμα για τους αγώνες για να απαιτηθεί από το κράτος η κοινωνική δικαιοσύνη και κατέληξε λέγοντας ΄΄ μόνο αν είμαστε παρόντες μπορούμε να πετύχουμε κάτι ΄΄. Επίσης είπε πως η Ομοσπονδία είναι ΄΄ το αυτί των τρίτεκνων που μορφοποιεί και προωθεί τα αιτήματα ΄΄ .
   Ακολούθησε ο πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ  ο οποίος ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του συλλόγου και γιατί ονομάστηκε τότε ΄΄Πανελλήνιος΄΄.
   Είπε πως ήταν επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία του λόγω του Δημογραφικού και της ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενειών. Γράφτηκαν μέλη ΄΄ από το Βόλο την Κόρινθο την Τρίπολη και αλλού και για το λόγο αυτό τον ονομάσαμε Πανελλήνιο. Θέλαμε να μιλάμε με το βάρος των χιλιάδων τρίτεκνων΄΄ κατέληξε.
   Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ κ. Αχλαδιανάκη, ο οποίος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες της δημιουργίας του πρώτου συλλόγου στην Ελλάδα και τους θεώρησε ως οραματιστές και οδηγούς του τριτεκνικού κινήματος. Ανέφερε τις προσπάθειες και τους αγώνες της Ομοσπονδίας και ζήτησε να ενταθούν και να είναι πιο μαζικοί. Τέλος, ευχαρίστησε το Δ.Σ για την πρόσκληση στην εκδήλωση.
   Επίσης το λόγο πήραν τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ κκ. Κοντός και Χαβάκης οι οποίοι έδωσαν το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΟΠΟΤΤΕ, συνεχάρησαν τον πρώτο και τον τωρινό πρόεδρο και κάλεσαν τους τρίτεκνους να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με το  σύλλογο και την Ομοσπονδία.
   Χαιρετισμό απηύθυναν και οι προαναφερόμενοι επίσημοι προσκεκλημένοι και όλοι ζήτησαν την ενίσχυση των τρίτεκνων, όπως η κ. Ανδρικοπούλου η οποία από πλευράς του Δήμου Πατρέων δήλωσε θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει.
   Ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ παρέδωσε στο σύλλογο της Αχαΐας αναμνηστική πλακέτα με την οποία συγχαίρει η ΟΠΟΤΤΕ το σύλλογο για την 25ετή παρουσία  του και δράση του.
   Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από σύνολο του Δήμου Πατρέων.
   Με την ευκαιρία  της παρουσίας πολλών τρίτεκνων και μη, πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση συγκέντρωσης αχρησιμοποίητων φαρμάκων για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου και των άπορων πολιτών.
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΣ


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

Η ΟΠΟΤΤΕ ΤΙΜΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο κ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ






Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ



Ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος

   Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη από τους προαναφερόμενους εκπροσώπους συλλόγων στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρίτεκνοι που θέλησαν να κάνουν προτάσεις αλλά και για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα θέματα των τρίτεκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου