Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ



Επιστολή διαμαρυτρίας απέστειλε ο σύλλογος του Ν. Θεσσαλονίκης προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Α Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος των τρίτεκνων, προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά τους στου Παιδικούς Σταθμούς.


Η  ΟΠΟΤΤΕ θα αποστείλει με τη σειρά της έγγραφο, με το οποίο θα ζητά ότ,ι ακριβώς αναφέρει ο σύλλογος του Ν. Θεσσαλονίκης, αφού το αίτημα είναι δίκαιο και προφανές.
Η επιστολή του συλλόγου αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΤΡΙΑΙΝΑ»


Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το θέμα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και ειδικότερα για την κατάφορη αδικία σε βάρος των τρίτεκνων (τουλάχιστον οικογενειών).

Σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην δική σας δημοσίευση στο κείμενο που αναρτήσατε στις 24/07/2013 στο site σας (www.eetaa.gr) με τίτλο «Αίτηση Συμμετοχής» αναφέρετε το εξής απόσπασμα :

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Για τον υπολογισμό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ θα υπολογίζονται
α) το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ του υπόχρεου και της συζύγου και
β) από το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων (υπόχρεου και συζύγου) θα υπολογίζονται οι ΚΩΔΙΚΟΙ:
431 & 432 (καθαρά κέρδη συμμετοχής σε ημεδαπές Ο.Ε. και Ε.Ε. ή κοινωνίες αστικού δικαίου ή αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες ή συμμετοχικές ή αφανείς εταιρίες ή κοινοπραξίες) και οι
659 & 660 (αμοιβές και μισθοί μελών Δ.Σ. ανώνυμης εταιρίας που έγινε παρακράτηση φόρου 35%, αποζημίωση ν.2112/1920, ωφέλεια από πώληση εταιρικού μεριδίου, μερίσματα ημεδαπών Α.Ε., κέρδη που διανέμουν ημεδαπές ΕΠΕ και συνεταιρισμοί, μερίσματα από αλλοδαπές ανώνυμες εταιρίες, αλλοδαπές ΕΠΕ, εισόδημα από REPOS, συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης, κέρδη από πώληση μετοχών, μερίσματα ημεδαπών και αλλοδαπών ναυτιλιακών εταιριών, τόκοι καταθέσεων τραπεζών-έντοκων γραμματίων & ομολόγων του Δημοσίου-τόκοι από ομολογίες& ομολογιακών δανείων)

Πράγμα που με λίγα λόγια λέει ότι ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον υπολογισμό τα επιδόματα τριτεκνίας…

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε από τα αποτελέσματα που αναρτήσατε χθες ότι όλες οι τρίτεκνες μητέρες έχουν αδικηθεί είτε γιατί συμπεριλάβατε το επίδομα στο εισόδημα τους (που όμως δεν ξεπερνούσε τις 35.000 ευρώ και έτσι δεν απορρίφθηκαν) και χάσανε μόρια, είτε γιατί συμπεριλάβατε το επίδομα στο εισόδημά τους και ξεπέρασαν το όριο των 35.000 ευρώ και έμειναν έξω.

Δίνετε την δυνατότητα να κάνουν ένσταση οι μητέρες αυτές, αλλά με τι αποδεικτικό ? Με την βεβαίωση του επιδόματος από τον ΟΓΑ για το έτος 2011 !!! Μιλάμε για ένα χαρτί που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήσατε επίσημα και σε καμία ανακοίνωση σας ΔΕΝ αναφέρετε, από τη μία και από την άλλη είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να βρουν οι εν λόγο αδικημένες μητέρες.

Επειδή δεν μας αρκεί να γκρινιάζουμε, προτείνουμε ΩΣ ΛΥΣΗ για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, να δεχτείτε την βεβαίωση του ΟΓΑ για το έτος 2012 το οποίο σε συνδυασμό με το Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο μπορείτε να δείτε την ηλικία του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, είναι απλό πως και στο εισόδημα του 2011 επρόκειτο για το ίδιο επίδομα. Το ποσόν άλλωστε είναι σχεδόν το ίδιο (χονδρικά γύρω στις 3.100 ευρώ για το έτος 2011).

Περιμένουμε άμεσα (πριν την λήξη των ενστάσεων) την απάντηση σας στο θέμα αυτό και να δείξετε την ευελιξία σας και την καλή σας πρόθεση.
Με τιμή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΡΙΑΙΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Πότε τελικά σας είπαν από το υπουργείο ότι θα γίνουν οι τρίτεκνοι πολύτεκνοι; Θα περιμένουμε πολύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή