Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Τη Δευτέρα, 4/11/2013 ,το Προεδρείο του Δ.Σ  και ΄Τρίτεκνοι μέλη μας  που βρίσκονται σε κατάσταση Διαθεσιμότητας (Διοικ. ΑΕΙ ,Σχολ. Φύλακες,Δημ. Αστυνομικοί ),επισκέφτηκαν τον Αξ/μο Βουλευτή της Ν.Δ κ. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ ΑΘ. , Yπoβάλαμε υπόμνημα με τις θέσεις μας .Ενημερώθηκε για τα κύρια αιτήματα ,που αυτήν την εποχή απασχολούν το Κίνημά μας  και άκουσε  τις απόψεις μας επ΄αυτών
  Ο κ. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ θεώρησε χρήσιμη τη συνάντηση για την ενημερωσή του. Υποσχέθηκε να παρακολουθήσει την εξέλιξη των θεμάτων  και να στηρίξει τις δίκαιες προτάσεις μας. Μάλιστα, μας παρακάλεσε να τον κρατούμε ενήμερο για τις εξελίξεις και τις αναγκαίες παρεμβάσεις,γιατί πολλές φορές αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο ,αφού η επεξεργασία πολλών θεμάτων στο Κοινοβούλιο γίνεται σε πολλά επίπεδα.

O Πρόεδρος του Συλλόγου

                           Αποστολόπουλος Ανδρέας
Παρατίθεται το ΥΠΟΜΝΗΜΑ:



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
             ΠΑΤΡΑ
  Μέλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων
          Ελλάδος ( ΟΠΟΤΤΕ)
------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                        
 Αγ. Γεωργίου 104 – Πάτρα 262 25                   Πάτρα, 3/11/2013                                                            Τηλ.+ Φαξ : 2610/624492                                                
Κιν. Τηλ. 6974052943
Ε-mail: triteknoi_patra@yahoo.                          
                                                                              
                                                                             ΠΡΟΣ
                                                                  Τον Αξιότιμο Βουλευτή
                                                              κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ  ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ
                                                                    Πάτρα

Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

   Επιδιώξαμε αυτή τη συνάντηση στα πλαίσια επικοινωνίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ μας με τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου του Νομού μας ,προκειμένου να ενημερωθούν για τα οξύτατα προβλήματα των πολυμελών -τρίτεκνων οικογενειών της περιοχής μας και για τις δικές μας απόψεις μας επ΄ αυτών.

Α. Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο.  Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού είναι εμφανέστατη, καταγεγραμμένη πια και στατιστικά (Απογραφή 2011 )  και αντιμετωπίσιμη μόνο με μια γενναία εθνική οικο-γενειακή πολιτική ,που θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον αντί των πρόσκαιρων δη-μοσιονομικών αποτελεσμάτων. Όσο θα συμβαίνει το δεύτερο ,όσο θα συρρικνώνουμε τις κοινωνικές δομές ,όσο η ανεργία ή ο φόβος γι΄αυτήν θα βασανίζει την ελληνική οικογένεια, τόσο λιγότερες παιδικές φωνές θα ακούγονται και τόσο περισσότερο η Πατρίδα και το Έθνος θα βρίσκονται σε φάση συρρίκνωσης.
     Κ. Βουλευτά , κορυφαίο όλων των αιτημάτων μας παραμένει πάντα  απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας στις τρίτεκνες οικογένειες και συνεπώς η θεσμική και νομι-κή  ένταξή τους στις πολυμελείς οικογένειες ,κάτι που έχει προτείνει  ως θετικό μέ-τρο για την ανάσχεσης της δημογραφικής συρρίκνωσης  η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής από το 1993  και ,βέβαια, ισχύει  στις χώρες της Ευρ. Ένωσης.
    Το αίτημά μας με τη μορφή Πρότασης Νόμου έχει κατατεθεί στο ελλ. Κοινοβού-λιο. Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας ( ΟΠΟΤΤΕ) έχει ήδη συναντηθεί με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής και έχει υποβάλλει  και αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουρ-γό κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ και τον Αντ/δρο κ. ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Ελπίζουμε να προκύ-ψει θετικό αποτέλεσμα από τις συναντήσεις αυτές.
   Πιστεύουμε ,κ. Βουλευτά, ότι θα τοποθετηθείτε και Έσεις θετικά επ΄ αυτής και θα ασκήσετε την επιρροή σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Β. Το ζήτημα της  επαναπρόσληψης των σε διαθεσιμότητα Τριτέκνων. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφή τη θέση μας : Δε γίνεται αποδεκτή  καμιά απόλυση τρίτε-κνου υπαλλήλου.
   Είναι απαράδεκτο, σήμερα ,ένα κράτος δικαίου και της Ευρ. Ένωσης, να πετάει στην ανεργία πολυμελείς οικογένειες, γιατί οι δανειστές  επιθυμούν έτσι να συνε-τίσουν το Λαό μας.
    Αν κάτι τέτοιο συμβεί ,αυτό θα είναι αιτία πολέμου με την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά κόμματα και για τον πρόσθετο λόγο ,επειδή ο αρμόδιος Υπουργός ,προκειμένου να χαϊδέψει, λαϊκίστικα, τα αυτιά άλλων ευπαθών ομάδων, υπανα-χώρησε από τη δημόσια δέσμευσή του να εξαιρεθούν και οι Τρίτεκνοι.
   Παρακαλούμε να ενδιαφερθείτε και προσωπικά γι αυτό το θέμα. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

Γ. Σχετικά με την επικείμενη ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη φορολόγηση της ακίνητης  περιουσίας.  
    Οι Τρίτεκνοι έχουν οδυνηρή εμπειρία από τα επαχθή δημοσιονομικά μέτρα των τελευταίων χρόνων ( κατάργηση αφορολόγητου,»χαράτσι» κατοικίας, έκθεση στη Διαθεσιμότητα , μείωση παιδ. επιδομάτων κλπ) , αφού εξαιρέθηκαν  ευνοϊκών ρυθ-μίσεων ,που θεσπίστηκαν για άλλες ευπαθείς κοιν. ομάδες. Δεν ελήφθη καμιά πρό-νοια για αυτούς. Φορολογούνται όπως οι άγαμοι ή άτεκνες οικογένειες ,ως εάν τα κοινωνικά βάρη αυτών να ήσαν ισοδύναμα. Αισθανόμαστε αδικημένοι με την ασκού-μενη πολιτική.
  Πιστεύουμε, κ. Βουλευτά, να ασκήσετε και εσείς την επιρροή Σας ,ώστε να μην επαναληφθεί με την ψήφιση του παραπάνω Νομοσχεδίου αυτή η άδικη και προσβλη-τική αντιμετώπιση των τρίτεκνων οικογενειών.

Δ. Δωρεάν διανομή τροφίμων σε φτωχές τρίτεκνες οικογένειες. Το φετεινό πρόγραμμα μας ξαφνιάζει και για την αυστηρότητά του ,όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια ,και για το γεγονός, σχετικά με τα διανεμόμενα είδη ,ότι  υπεραντιπροσω-πεύονται τα είδη τυριού ( 5 είδη τυριού ),ενώ απουσιάζουν όσπρια, ρύζι κλπ.
 Η Ομοσπονδία μας έχει υποβάλλει σχετικές προτάσεις στο Υπ. Γεωργίας.
                                                 Μετά τιμής
                                 Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας

                        Ανδρέας Αποστολόπουλος      Πολυξένη Καπερώνη-Μήτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου