Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα  Κουντουρά είχαν ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΠΟΤΤΕ κ.κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης και Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αντίστοιχα. Στη συνάντηση τέθηκαν πολλά θέματα με το πιο βασικό την άρση του ηλικιακού ορίου στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ,ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση για τα παιδιά των τρίτεκνων.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1.      ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΉΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ
      Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. αρ. 85, τεύχος πρώτο, της 11 Απριλίου 2012 άρθρο 44 παρ. ββ του Ν. 4071/2012,  ο τρόπος απόκτησης της τριτεκνικής ιδιότητας έχει αλλάξει, μετά από
κατάθεση και ψήφιση ειδικής τροπολογίας, και την αποκτούν όλοι οι γονείς και τα τέκνα αυτών, αρκεί τα τέκνα να είναι ζώντα. Έτσι, στο υπουργείο Παιδείας, δεν ισχύουν πλέον τα ηλικιακά όρια για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους, και δεν τίθεται ο περιορισμός όλα τα τέκνα της τρίτεκνης οικογένειας να είναι κάτω των 26 ετών. Μετά από αυτή τη ρύθμιση η εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ γίνονται χωρίς το ηλικιακό όριο, όπως και στις σχολές Αστυνομίας κ./α

     Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε  στις μελλοντικές προκηρύξεις  να ισχύσουν τα ανωτέρω,  ως προς τα  ηλικιακά όρια, (απαλοιφή 26) εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το δικαίωμα χρήσης της τριτεκνίας σε περισσότερους τρίτεκνους υποψηφίους.
  
2.      ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
       Όπως γνωρίζετε  αρκετές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις στις τρίτεκνες οικογένειες π.χ. ΑΝΕΚ, ΜΙΝΟΑΝ, ΝΕΛ, σε ορισμένους προορισμούς  και θα θέλαμε να συμβάλετε με την παρέμβαση σας να ισχύσουν οι εκπτώσεις σε όλους τους προορισμούς (Βόρειο Αιγαίο, Ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες κ.α.)
θεωρούμε πως επιτέλους η πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανά της, οφείλουν να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και στην ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων, τόσο για την προσφορά της στο δημογραφικό, όσο και στα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
3.      ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
        Στην εγκύκλιο με αρ. πρωτ. : 505374 της 13-7-2012, περί δικαιούχων του προγράμματος <<τουρισμός για όλους>>, αναφέρεται ότι δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος κάθε έτος, είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

          Στις δύσκολες μέρες που βιώνει σχεδόν το σύνολο των οικογενειών στη χώρα μας, δυστυχώς η τρίτεκνη οικογένεια είναι <<πρωταθλήτρια>>, μετέχοντας στις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το  40% !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου