Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015
                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ….ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), βρίσκεται στο πλευρό των αποκλεισμένων, από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, νέων -  μελών κυρίως φτωχών πολυμελών οικογενειών - που από σήμερα το πρωί έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Για τους 150 περίπου φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ που δεν έχουν πάρει  μετεγγραφή, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει μελετήσει και να εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια προκειμένου να τους καλύψει, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας.
Με την ένταση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί σε χιλιάδες νέους, μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (και όχι μόνο), ενώ είναι γνωστό σε όλους μας ότι για να σπουδάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο – στη σημερινή κατάσταση χωρίς σίτιση, στέγαση και άλλες διευκολύνσεις στους εκπαιδευόμενους – απαιτούνται τεράστια έξοδα, δυσβάσταχτα για τις οικογένειες.
Παρά τις υποσχέσεις, το ζήτημα των μετεγγραφών δεν αντιμετωπίστηκε πολιτικά, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της πρόσβασης αρκετών νέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι επιλογές που δίνει το κράτος σε αυτούς τους νέους και τις νέες δεν είναι πολλές. Ή θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για πρόσβαση στη Δημόσια και Δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οδηγούμενοι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κολέγια εσωτερικού και εξωτερικού ή εφόσον δεν έχουν χρήματα για την ιδιωτική εκπαίδευση….να καταλήξουν στα αντίσκηνα της Πλατείας Συντάγματος…
Απαιτούμε από την πολιτεία την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών μας να σπουδάσουν. Η νομοθετική ρύθμιση των μεταγραφών εξυπηρετεί την κοινωνική ανάγκη – όσων οικογενειών φτάσουν τα παιδιά τους στο λύκειο – να διεκδικήσουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μπορούν να παρακολουθήσουν τη σχολή τους.
Σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα, η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) και οι Σύλλογοι μέλη της θα βρεθούμε δίπλα στα αγωνιζόμενα παιδιά μας!
Καλούμε όλους και όλες να βρεθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην Πλατεία Συντάγματος (επί της Λεωφόρου Αμαλίας), ενισχύοντας με την παρουσία τους την διαμαρτυρία των παιδιών απέναντι σε αυτή την κατάφορη αδικία. 

Το Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου