Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015




Στη Θεσσαλονίκη, επ' αφορμή της έναρξης των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας η οποία διοργανώθηκε από τις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ - ΕΔΟΘ.



Οι συμμετέχοντες, με κεντρικό σύνθημα: «Βάζουμε φρένο στην ανεργία, τη φτώχεια και τη λιτότητα», απαίτησαν «την αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων».
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε το Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) και πολλοί  τρίτεκνοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Τα βασικά συνθήματα των τρίτεκνων ήταν « Εδώ και τώρα Εξομοίωση», «Στηρίξτε την οικογένεια» «Οι τρίτεκνοι ψηφίζουν τους ψεύτες τους μαυρίζουν». Πολλές φορές οι τρίτεκνοι είπαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» και άλλα πολλά συνθήματα.
Το συλλαλητήριο όσον αφορά στους τρίτεκνους ήταν  μαζικό, με σπάνια και ασυνήθιστη δύναμη, παρόλες τις δυσκολίες-λόγω μακρινών μετακινήσεων. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναγίνει τέτοια μάζωξη τρίτεκνων. Εκατοντάδες έδωσαν δυνατή παρουσία, πράγμα που αποδεικνύει πως έχουμε –όταν θέλουμε –δύναμη την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε για να διεκδικήσουμε περισσότερα. Επίσης, αποδεικνύει πως και άλλοι σύλλογοι οφείλουν να πλαισιώσουν την ΟΠΟΤΤΕ για να συμμετέχουν όλοι μαζί οι τρίτεκνοι στους νέους αγώνες και κινητοποιήσεις που όπως φαίνεται, σύντομα θα πρέπει να δώσουμε.



Καταρχήν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους, στην πλατεία Αριστοτέλους  έκρουσαν για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τα καταστροφικά αποτελέσματα της άφρονης πολιτικής που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα μέσω του νέου μνημονίου, το οποίο θα προσθέσει στη λίστα των ανέργων εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και θα εντείνει τα ήδη πολύ  σοβαρά προβλήματα κάθε Ελληνικής οικογένειας.
Τα συνδικάτα έδωσαν σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση των απαράδεκτων και καταστροφικών πολιτικών.
Το συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία, και κατέληξε στη  Λεωφόρο Στρατού, στο ύψος της ΕΤ- 3.
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





 
  

 
 













 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου