Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ




(ακολουθούν παρακάτω και άλλες φωτογραφίες)

Το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου για τους τρίτεκνους της Πάτρας και τους εκπροσώπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας  ήταν γεμάτο από δράσεις.
Το Σάββατο το πρωί ο σύλλογος της Πάτρας διέθεσε λεωφορείο και οι εκπρόσωποι συλλόγων επισκέφτηκαν τον Άγιο Ανδρέα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Γέφυρα του Ρίο, την οποία διέσχισαν περπατώντας.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ με την παρουσία εκατοντάδων τρίτεκνων (η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν ασφυκτικά γεμάτη) ο Πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Αποστολόπουλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τρίτεκνους από την Πάτρα, τους επίσημους προσκεκλημένους, τους εκπροσώπους συλλόγων, τους ομιλητές  και τους τρεις εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Κύπρου (ΠΟΠΟ). Στη συνέχεια ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρωνας Κοτζαμάνης παρουσίασε μια αναλυτική μελέτη σχετικά με το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσαν πολλές απαντήσεις και κυρίως τεκμηρίωσαν στη σκέψη του καθενός το μέγεθος του Δημογραφικού και την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων. Ακολούθησε ο  Δρ Νικόλαος Μάνεσης ο οποίος μίλησε για την οικογένεια και τα προβλήματά της.
Τρίτος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανόλης Αχλαδιανάκης ο οποίος επεσήμανε για άλλη μια φορά τη πρωτοπορία του συλλόγου της Πάτρας (πρώτος  σύλλογος τριτέκνων στην Ελλάδα) και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΟΠΟΤΤΕ, τα αποτελέσματα και στους βασικούς άξονες που θα κινηθούν οι διεκδικήσεις το επόμενο διάστημα.
Τέλος, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους επισήμους, τον εκπρόσωπο της ΠΟΠΟ Αντώνη Χατζηαντώνη και τον πατέρα Νικόλαο Σκιαδαρέση, πρώην Πρόεδρο του συλλόγου της Πάτρας. Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από την ΟΠΟΤΤΕ στους π. Νικόλαο Σκιαδαρέση (την παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ) και Παναγιώτη Δημητρόπουλο (την παρέδωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΠΟ), πρώην προέδρους,  για την προσφορά τους στο τριτεκνικό κίνημα.
Στο τέλος κόπηκε η πίτα, δόθηκαν ευχές για την ευόδωση των προσπαθειών όλων των συλλόγων για την επίτευξη των στόχων τους.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ το οποίο παρακολούθησαν και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και στο οποίο συζητήθηκαν αρκετά θέματα ενώ όλοι καλωσόρισαν τους 5 νέους συλλόγους που εγγράφηκαν στην ΟΠΟΤΤΕ. Στη συνέχεια, με λεωφορεία και Ι.Χ όλοι μετέβησαν στα Διόδια Ρίου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διακόπτοντας για λίγο την κυκλοφορία. Αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Τριτέκνων της περιοχής (ΑΙΓΙΟΥ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ), το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας ( ΟΠΟΤΤΕ) και με τη συμμετοχή πολλών Εκπροσώπων από 25 Συλλόγους της χώρας.
Η δράση αυτή έτυχε μεγάλης δημοσιότητας και μέσα σε λίγη ώρα όλα τα ΜΜΕ είχαν φωτογραφίες, ανταποκρίσεις και δηλώσεις από το χώρο της διαμαρτυρίας.
Αυτή είναι η ΟΠΟΤΤΕ και οι σύλλογοι της:
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΧΑΡΑ, ΟΡΑΜΑ, ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

 

















Σημείωση: Θα δημοσιευτούν και άλλες φωτογραφίες σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου