Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επίδομα-οικονομική ανακούφιση για τις τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης από την εκκλησία


Το πρόγραμμα επιδοτήσεως του τρίτου τέκνου που υλοποιείται από την εκκλησία της Ελλάδος και αφορά τις οικογένειες της Θράκης θα συνεχίσει να υλοποιείται και φέτος χάρη στη γενναία δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 1999 και από το οποίο
ωφελούνται οι τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, οι οποίες ξεπερνούν τις 700. Στην περίπτωση της Ξάνθης ο αριθμός των οικογενειών που ωφελούνται από το πρόγραμμα και θα λαμβάνουν το ποσό των 200 ευρώ ανά δίμηνο με τη μορφή του επιδόματος ανέρχονται σε 300.

«Μέσω του προγράμματος επιδοτήσεως του τρίτου τέκνου στη Θράκη, από την έναρξή της εφαρμογής του το 1999, συνολικά μέχρι και σήμερα έχουν επιδοτηθεί περίπου 3.000 τρίτεκνες οικογένειες με το ύψος της δαπάνης να ανέρχεται σε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ι.Μ. Ξάνθης, προσθέτοντας πως «σήμερα, δε, που οι τρίτεκνες οικογένειες πλήττονται ιδιαιτέρως η συνέχιση του προγράμματος είναι απαραίτητα για την ανακούφιση των αυξημένων αναγκών τους και αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον τόσο των Μητροπόλεων της Θράκης όσο και την Ελλαδικής Εκκλησίας προς τις οικογένειες αυτές».

Η συμφωνία για τη συνέχιση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος κατέστη εφικτή μετά από ανεργίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με το Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο και θα καλύψει τις ανάγκες των Μητροπόλεων της Θράκης για το τρέχον έτος.  

Πηγή: http://www.evros-thraki.com/2016/10/blog-post_4.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου