Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

210 ΑΤΟΜΑ ΔΕΙΠΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!



Βράδυ Σαββάτου, 3 Δεκέμβρη 2016. Τα φώτα στο κέντρο διασκέδασης «Έπαυλη» σβήνουν και ο χώρος κατακλύζεται από κόσμο! 210 άνθρωποι αποφασίζουν να δειπνήσουν στο απόλυτο σκοτάδι! Ρεκόρ για την Κρήτη, αφού την ίδια εμπειρία είχαν ζήσει 173 άνθρωποι τον περασμένο Μάιο. Προμηθεύτηκαν εγκαίρως τις προσκλήσεις τους, έβαλαν για λίγο στην άκρη την όραση τους, οργανώθηκαν σε παρέες, έπιασαν τους εκπαιδευμένους εθελοντές τους –με και χωρίς πρόβλημα όρασης- από τον ώμο ή το μπράτσο και έζησαν το 9ο Πανελλαδικά Δείπνο Στο Σκοτάδι!

Για 5η φορά στην Κρήτη, 4η φορά στο Ηράκλειο, ο νεαρός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, Χανιώτης στην καταγωγή Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και διαχειριστής του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια», συντόνισε το Δείπνο Στο Σκοτάδι, μια κοινωνική και συνάμα εκπαιδευτική, πρωτότυπη και βιωματική εκδήλωση, ανήμερα της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ.


Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που μένει πραγματικά αξέχαστη σε όσους έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.600 άτομα ανά την Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα και ενδιαφέροντα στο link:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου