Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

       Το Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συνεχίζοντας τις συναντήσεις με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της χώρας συναντήθηκε  την Παρασκευή 12 Μαίου με το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.                                      

             Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε τις θέσεις μας:

·  Για την επιτακτική ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, και τον κίνδυνο -όπως όλες οι προβλέψεις δείχνουν- να γίνουμε μια γερασμένη χώρα, αφού οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τις γεννήσεις και επιπλέον χιλιάδες νέα παιδιά μας ξενιτεύονται λόγο των της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έχουν επιφέρει τα 3 ως τώρα μνημόνια.
     Για την πρόταση νόμου εξομοίωσης  των τριτέκνων και πολυτέκνων που επιβάλλεται να στηριχθεί και να προταθεί από το ΚΚΕ.
·   Για τις αναγκαίες διορθώσεις στους νόμους όπως τον ηλικιακό "κόφτη" όπου οι τρίτεκνοι και τα παιδιά μας "χάνουμε" την ιδιότητα του τριτέκνου όταν το πρώτο παιδί γίνει 18 χρονών (ή 25 χρονών αν σπουδάζει).
  
  Από την πλευρά  του ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε κ. Δημήτρης Κουτσούμπας  τόνισε ότι το ΚΚΕ τους θεωρεί πολύτεκνους, γι’ αυτό και έχει επανειλημμένα δηλώσει τη στήριξη του αιτήματος των τρίτεκνων να αναγνωριστούν ως πολύτεκνες – πολυμελείς οικογένειες και να έχουν όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα και παροχές, ως ελάχιστη στήριξη από το κράτος.

Περιμένουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου