Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 19 - 2017 - 2ην ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε και πάλι στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Περιστερίου μια ακόμη συνάντηση του ΔΣτης ΟΠΟΤΤΕ με εκπροσώπους των κομμάτων Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου, όπως είχαμε δεσμευτεί από την άνοιξη.

Στόχος μας να πιέζουμε συνεχώς ώστε οι καλές προθέσεις όλων να γίνουν νόμοι και πράξεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων:
-Νίκος Μανιός -βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ )
-Ράπτη Ζωή και Μαρτίνου Γεωργία (ΝΔ)
-Πανταζής Κων/νος (Δημοκρατική. Συμπαράταξη)
-Χουρδάκης Χάρης  (ΚΚΕ)
-Χαρόπουλος Βασιλείος (ΠΟΤΑΜΙ)
-Σπύρου Βασίλειος ( Ένωση Κεντρώων )
και ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα ).

Στη συνάντηση  συμμετείχαν εκτός του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ και εκπρόσωποι συλλόγων τριτέκνων από όλες τις γωνιές της χώρας ( Περιστερίου, Καισαριανής, Φυλής, Άνω Πατήσια, Έβρου, Ηρακλείου, Βόλου, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης Μεταμόρφωσης κ.α.).
Πάντα στο πλευρό μας και το παιδί τρίτεκνης οικογένειας και συμπαραστάτης μας Βαγγέλης Αυγουλάς (Πρόεδρος του «Οίκου Ναύτη»).

Στη συνάντηση όλοι οι συμμετέχοντες αποτίμησαν σαν πολύ θετική την πρωτοβουλία της ΟΠΟΤΤΕ, να πιέζει περιοδικά τα κόμματα ώστε να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις τους.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημέρωσαν για τις ενέργειες τους το τελευταίο διάστημα κα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ για τις άοκνες προσπάθειες σε Υπουργεία, Υπηρεσίες , Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, και άλλους φορείς, για την εξομοίωση τριτέκνων-πολυτέκνων, την κατάργηση του ηλικιακού κόφτη στις προσλήψεις, τις εκπτώσεις στα ΜΜΜ  , τη διανομή φρούτων, τις προσλήψεις αναπληρωτών κ.α.

Αποφασίστηκε να ενταθούν οι επαφές  και οι διεκδικήσεις . Επιδιώκεται άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση, καθώς και την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό κ Σ. Αναγνωστοπούλου, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες , οι προτάσεις και το πόρισμα της επιτροπής.

Είναι σίγουρο πως όσο πιο αποφασιστική είναι η παρουσία των τριτέκνων σε κινητοποιήσεις ,το επόμενο διάστημα –αν χρειαστεί και έξω από τη βουλή-τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση που θα δεχτούν αυτοί που νομοετούν.
Τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και για να μην χαθούν οι υπάρχουσες κατακτήσεις μας (πχ να μην κοπούν τα επιδόματα) και για να διεκδικήσουμε ότι χρειάζεται για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια (εξομοίωση, φορολογικά και κοινωνικά μέτρα στήριξης ).



ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΤΗΣ 2ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Νίκος Μανιός -βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ )
Ράπτη Ζωή  (ΝΔ)
Χουρδάκης Χάρης  (ΚΚΕ)

Πανταζής Κων/νος (Δημοκρατική. Συμπαράταξη)

Χαρόπουλος Βασιλείος (ΠΟΤΑΜΙ)

Σπύρου Βασίλειος ( Ένωση Κεντρώων )

Δημήτρης Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα )
Μαρτίνου Γεωργία (ΝΔ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου