Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 19 - 2018 - ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζοντας τις πιέσεις στην κυβέρνηση για υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε για την εξομοίωση μας με τους πολύτεκνους έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τα μέλη της επιτροπής  , κα.Πολυμεροπούλου Α. τον  Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ  Ζώη Π. , τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Γραβάνη Γ. κ.Σακέλλη Μ. , τον κ. Τσαγκάρη Π. και την ΟΠΟΤΤΕ εκπροσώπησαν και ο Κοντός Δημήτριος και ο Νομικός Σύμβουλος Αυγουλάς Ε. ενώ παραβρίσκονται και ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ ο Αχλαδιανάκης Ε προκειμένου να εξετάσει την πρότασή μας για έκπτωση των τριτέκνων στα εισιτήρια των πλοίων σε όλη την επικράτεια την Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε Ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου  κ. Τεμπονέρας Δ. που είναι και συντονιστής της ομάδας αναφέρθηκε στην πρόθεση του υπουργού να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση και παρά τις αντιρρήσεις των εκπροσώπων των πλοιοκτητών υπήρξαν πιέσεις από την πλευρά μας επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα της στήριξης του δημογραφικού ζητώντας επιτέλους να μας πουν ποια είναι η οικονομική αξίωση τους προκειμένου το υπουργείο ναυτιλίας σε συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών να καλύψει το ποσόν.
Αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων των μελών που παρευρέθηκαν συνομολογώντας για το δίκαιον του αιτήματος μας αποφασίστηκε να επαναληφθεί σύντομα η συνεδρίαση της επιτροπής και αφού πρώτα οι πλευρά των πλοιοκτητών δια των εκπροσώπων καταθέσουν την πρόταση τους.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του Υπουργού των Οικονομικών κ. Παπαζαχαρίου Αντώνη και συζητήσαμε τις προτάσεις που υποβάλαμε στον υπουργό κ. Τσακαλώτο εξειδικεύοντας και αναλύοντας τα μέτρα που πρέπει άμεσα να παρθούν ξεχωρίζοντας τα μέτρα δημοσιονομικού και μη χαρακτήρα.
Η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε εκπροσωπήθηκε από τον κ.Αχλαδιανάκη Μανόλη, τον κ.Χριστοθανόπουλο Δημήτρη και τον κ.Κοντό Δημήτρη .
Ανανεώσαμε την συνάντηση μας , τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου