Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25/ 2018 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                                          ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»
                                                           


 Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018  πραγματοποιήθηκε    Επιμορφωτική Ομιλία Παιδοψυχολογίας   στην αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου   Δήμου   Πρέβεζας          « ΟΑΣΗ» ,  με  εισηγητή τον  Δρ. Σήφη Κουράκη, Παιδοψυχολόγο, Νευροψυχολόγο Παίδων (Ph.D), Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ,Ψυχολόγο (B.Sc), Παιδαγωγό (B.Sc), τ.Επιμορφωτή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. 
                                                                                                                                                             O  κ. Κουράκης με  την ομιλία του , την προβολή σλάιντς και  με  απλό και κατανοητό τρόπο   μας ενημέρωσε για το θέμα   «  Η διάσπαση της προσοχής και η υπερκινητικότητα στα παιδιά .  Τεχνικές και τρόποι αντιμετώπισης».      
 
 
   Το ακροατήριο στην  πλειοψηφία του ήταν άνθρωποι της εκπαίδευσης (νηπιαγωγοί – δάσκαλοι – καθηγητές )  αλλά και αρκετοί  γονείς  που  ενδιαφέρονται για τα παιδιά  τους, θέτοντας το ζητούμενο πώς να γίνουμε  καλύτεροι γονείς.  
      Μετά  από  την αναλυτική  ομιλία ,ακολούθησε μακροσκελής διάλογος με τους παρευρισκόμενους  με ερωτήματα , απορίες αλλά και προσωπικά οικογενειακά προβλήματα τα οποία ετέθησαν για τις αντίστοιχες συμβουλές.
    Η   μεγάλη αξία  να είσαι  γονιός , να ασχολείσαι με   παιδιά σου , με τα προβλήματα τους , πώς θα τους μιλάς , ποιές συμβουλές επιλέγεις να δίνεις , ποια αρμόζει να είναι η επαφή σου με τον εκπαιδευτικό κόσμο του παιδιού σου  και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα ετέθησαν στον ομιλητή, ο οποίος με την 33 χρόνων εμπειρία του, απάντησε άκρως ενημερωτικά και λεπτομερώς.  Θεωρούμε ο κ. Κουράκης μας έκανε σοφότερους ως γονείς και περισσότερο γνώστες της παιδικής ψυχοσύνθεσης.
 
       Για τους εκπαιδευτικούς κρατήσαμε αυτό : « να θυμόμαστε ότι οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν αιωνιότητα, καθώς κανείς δεν  γνωρίζει πόσο μπορεί να κρατήσει η επιρροή τους στο μέλλον»
Η  άμεση παρουσία  όλων σας , μας  δίνει  δύναμη να διοργανώσουμε  και άλλες  επιμορφωτικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου