Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019








Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κα. Δόμνα Μιχαηλίδου , την οποία συνόδευαν ο Διευθυντής του γραφείου της και ο Νομικός σύμβουλος του Υπουργείου.
Βασικά θέματα που παρουσιάσαμε στην Υπουργό είναι :
Η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους άλλους πολύτεκνους καθώς και Θεσμικά, φορολογικά  και οικονομικά κίνητρα για να γίνουν περισσότερες οι  οικογένειες με τρία παιδιά στη χώρα  μας.
Επίσης συζητήσαμε με τεκμηριωμένες προτάσεις για 
Την  επαναφορά του τριτεκνικού - πολυτεκνικού επιδόματος ,την απορρόφηση όλων των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν δικαίωμα σήμερα ούτε καν αίτησης  μέσω  ΕΣΠΑ. Τη θεσμοθέτηση εκπτωτικού εισιτηρίου για τους τρίτεκνους στα Μ.Μ.Μ. Την επαναφορά της διάθεσης των τροφίμων από τους συλλόγους τριτέκνων και άλλα ζητήματα που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα κατανόησης για την ανάγκη θεσμικών και οικονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας.
Περιμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα τις απαντήσεις και τις  πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου