Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 29/06/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τη Λαϊκή Ενότητα





























Αντιπροσωπεία της  ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη  από τους Δημήτρη Κοντό (Πρόεδρο), Γεώργιο Χαβάκη (Α’ Αντιπρόεδρο), Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέα) , Ζωή Κοϊδου (Β’ Αντιπρόεδρο) και Μαίρη Χελιουδάκη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) ,συναντήθηκε με το Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας τους Νίκο Σακούτη και Δέσποινα Σπανού.
Στην αρχή της συζήτησης ο Πρόεδρος  και τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ ανέπτυξαν  τους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας και των τρίτεκνων γενικότερα.  Η αντιπροσωπεία της  ΟΠΟΤΤΕ σημείωσε πως η πρώτη πρόταση νόμου για την ένταξη των τριτέκνων στους πολύτεκνους, προς την Ελληνική βουλή –μετά από συνεννόηση με τους τρίτεκνους- είχε την υπογραφή Στρατούλη, όμως δεν τελεσφόρησε  η προσπάθεια αυτή.
Ζήτησε τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία αναπτύχθηκαν μέσα από επιχειρήματα.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας  τόνισε ότι η τρίτεκνη οικογένεια είναι πολύτεκνη, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολύτεκνη και πρέπει να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων για ειδική φροντίδα από το κράτος.
Οι Στρατούλης, Σπανού και Σακούτης δεσμεύτηκαν πως, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο επόμενο διάστημα, θα βρίσκονται στο πλευρό των τριτέκνων που αγωνίζονται για αιτήματα που και για τη Λαϊκή Ενότητα αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας.
Επίσης,  δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν παρεμβαίνοντας προς τους αρμοδίους για την επίλυση άμεσων ζητημάτων όπως οι εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η μείωση των δημοτικών τελών στους Δήμους, η ένταξη των τριτέκνων στους ωφελούμενους από τα αποσυρόμενα προϊόντα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου