Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Τηλεσυνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με το βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Ξενοφών Μπαραλιάκο


Αθήνα, 23/03/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεσυνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με το βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ  Ξενοφών Μπαραλιάκο

Τηλεσυνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας με το  βουλευτή  Πιερίας Ξενοφών (Φώντα) Μπαραλιάκο πραγματοποιήθηκε χθες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΠΟΤΤΕ έκαναν μια συνολική παρουσίαση των θεμάτων ανά υπουργείο. Πρώτο θέμα που έθεσαν είναι η αντιμετώπιση του Δημογραφικού, ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της Ελλάδας, καθώς ο πληθυσμός μειώνεται και απαιτούνται μέτρα στήριξης για την αναστροφή της κατάστασης. Η ΟΠΟΤΤΕ θεωρεί πως η αντιμετώπιση θα πρέπει να έχει ως άξονα τα αποτελέσματα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για το Δημογραφικό, το 2018. Επίσης, σημαντικό θεωρεί την εναρμόνιση όλων των υπουργείων με διατάξεις που σχετίζονται με τους τρίτεκνους, γιατί έχει παρατηρηθεί διαφορετική αντιμετώπιση από μερικά υπουργεία.

Ο βουλευτής Ξενοφών Μπαραλιάκος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει τόσο μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις του και μαζί με άλλους βουλευτές όσο και στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για συναντήσεις στα υπουργεία.

Ζήτησε από την Ομοσπονδία να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση, όταν θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα που θα έχουν προκύψει. 





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου