Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Υπουργό κα Ολγα Κεφαλογιάννη

Τουρισμός για Όλους με αλλαγές στο τραπέζι: Πότε ανοίγει το tourism4all για τις αιτήσεις 

 

Αξιότιμη κυρία   Υπουργέ,

τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από τα  Μ.Μ.Ε., σε ότι αφορά το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ότι επεκτείνεται σε  νέες κοινωνικές ομάδες, όπως οι Πολύτεκνοι και  προς  έκπληξή μας  οι τρίτεκνοι αγνοήθηκαν για μια ακόμη  φορά .

Οι τρίτεκνες οικογένειες αξίζουν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τουρισμού για όλους για τους εξής λόγους:

1.     Συνεισφορά στην κοινωνία: Οι τρίτεκνες οικογένειες είναι εκείνες που έχουν επιλέξει να αναθρέψουν και να διατηρήσουν μεγαλώνοντας τα τρία ή περισσότερα παιδιά. Αυτή η επιλογή έρχεται με σημαντικές οικονομικές και προσωπικές θυσίες. Επομένως, η προσφορά τους στην κοινωνία είναι σημαντική και πρέπει να αναγνωριστεί.

2.     Οικονομικό κίνητρο: Η συμπερίληψη των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα τουρισμού για όλους θα δημιουργήσει ένα οικονομικό κίνητρο για αυτές τις οικογένειες. Θα τους παρέχει την ευκαιρία να απολαύσουν διακοπές και εκδρομές που αλλιώς θα ήταν δυσκολότερο για αυτούς να πραγματοποιήσουν λόγω των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

3.     Προώθηση της γεννητικότητας: Η έλλειψη κινήτρων για τις τρίτεκνες οικογένειες μπορεί να αποθαρρύνει άλλες οικογένειες από το να αποφασίσουν να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τους. Η προσφορά κάποιων προνομίων σε αυτές τις οικογένειες, όπως η συμπερίληψή τους στο πρόγραμμα τουρισμού για όλους, μπορεί να ωθήσει άλλες οικογένειες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τους.

4.     Κοινωνική αλληλεγγύη: Η συμπερίληψη των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα τουρισμού για όλους θα αποτελέσει ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα δείξει ότι η κοινωνία αναγνωρίζει και εκτιμά τη σημασία των τρίτεκνων οικογενειών, και θα προβάλει μια εικόνα αλληλεγγύης και συνδικαλισμού προς αυτές τις οικογένειες.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνες οικογένειες στο πρόγραμμα τουρισμού για όλους, προσφέροντάς τους ένα οικονομικό κίνητρο και αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Στηρίξτε και μην τιμωρείτε τις οικογένειες των Τριτέκνων, αφήνοντάς  μας εκτός ...  για μία ακόμη φορά από τις ευεργετικές διατάξεις έναντι  των άλλων ευπαθών ομάδων .

Ευχαριστούμε,  ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου