Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με την Υπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη

 

 

 

Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την κα  Σοφία Ζαχαράκη - Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε εποικοδομητικό κλίμα και ελπίζουμε να φανούν θετικά αποτελέσματα.

 

Η αντιπροσωπεία των τριτέκνων ( Δ. Κοντός- Πρόεδρος,   Γ. Χαβάκης- Α Αντιπρόεδρος  , Ζ. Κοϊδου- Β Αντιπρόεδρος και Σ. Τσούλιας, Π. Καραγιάννη- μέλη του ΔΣ) ενημέρωσαν αναλυτικά την κ. Υπουργό για τις προτάσεις και θέσεις των τριτέκνων για το Δημογραφικό.

 

Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι ορατά για τις οικογένειες μας και τον τόπο.

-Στόχος μας η σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης καθώς και  η προσπάθεια και οι πολιτικές δράσεις σε αναστροφής των αρνητικών ρυθμών μείωσης του πληθυσμού.

-Η ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως των νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια.

 

Η Υπουργός δεσμεύτηκε:

 -Πως θα έχουμε σταθερή συνεργασία με το υπουργείο για τη στήριξη της οικογένειας, βεβαιώνοντας μας πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει τέτοιες πολιτικές. 

-Στο επόμενο διάστημα θα ενταθεί η διαβούλευση με τα κόμματα και με τους κοινωνικούς φορείς, που θα οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

 

Εμείς καλόπιστοι πάντα αλλά και πάντα διεκδικητικοί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε 

·         Νομοθέτηση της ένταξης των τρίτεκνων στις μεγάλες οικογένειες

·         Στήριξη της οικογένειας για την  κατοικία, τη φορολογία, τις μεταφορές, την ενέργεια, την τροφή, την κοινωνική πολιτική

·         Ασφαλές περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους ώστε να μπορούν να κάνουν οικογένεια στην εργασία, την κατοικία, τις κοινωνικές υποδομές

·         Δέσμη κινήτρων για την στήριξη των ανθρώπων που θα μείνουν να ζήσουν στην περιφέρεια , εκτός μεγάλων αστικών κέντρων

 

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε και να τα καταφέρουμε,  για την Ελλάδα ρε γαμώτο !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου