Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

«Κρατώντας το δικό μας σπόρο και συντήρηση των τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια»


 

                                                 Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 10/20/2024 στις 6μ.μ, στην αίθουσα του συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, ο Σύλλογος Τίτεκνων Οικογενειών Π.Ε. Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που χρηματοδοτούν 10 Κοινωφελείς Οργανισμοί , με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη και ως επιχορηγούμενος φορέας με δωρεά από το Ίδρυμα «The Hellenic Initiative Canada», πραγματοποίησε μια ακόμη ενδιαφέρουσα κοινωνική δράση με θέμα, «Κρατώντας το δικό μας σπόρο και συντήρηση των τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια» με ομιλητή τον κο. Παναγιώτη Σαϊνατούδη, ιδρυτή τοης εναλλακτικής κοινότητας «ΠΕΛΙΤΙ».


 Η συγκεκριμένη συνεργασία του «ΠΕΛΙΤΙ» με το σύλλογό μας είναι άκρως συνυφασμένη με το θεματικό άξονα της δράσης «Καταπολέμηση της Φτώχιας και της Επισιτιστικής κρίσης με δικαίωμα στην επισιτιστική ασφάλεια καταναλώνοντας υπεύθυνα».

Ο κ. Σαϊνατούδης παρουσίασε στους παραβρισκόμενους με κατανοητό και εύληπτο τρόπο «παραδοσιακές» πρακτικές φύτευσης, συντήρησης και διαφύλαξης σπόρων με σκοπό την οικογενειακή διατροφική αυτάρκεια. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μέλλον της φύσης δεν είναι σταθερό και δεδομένο, διαμορφώνεται κάθε μέρα μέσα από τις δικές μας ενέργειες και από τον τρόπο διαχείρισης των πρώτων υλών-τροφών, καθώς και από τις καταναλωτικές μας συνήθειες που ακολουθούμε ως σύγχρονοι καταναλωτές.

Μετά το πέρας της ομιλίας διανεμήθηκαν τρία είδη παραδοσιακών σπόρων, α) ντομάτα Σαντορίνης, β)χρωματιστή κολοκύθα, γ) καλαμπόκι ποπ-κορν, τοποθετημένα σε οικολογικά γλαστράκια κοκοφοίνικα με το κατάλληλο χώμα.

Ο σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Π.Ε. Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» θα συνεχίζει να πραγματοποιεί δράσεις στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην ομιλία παραβρέθηκε αυτοβούλως ως ευαισθητοποιημένος πολίτης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κος Σταμάτης Ρεμόντης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου