Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 6 / 2017 -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.Δ.Ε ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣυναντήσεις με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. ΠΑΤΟΥΛΗ Γ  καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών   κ. ΠΟΥΛΑΚΗ   Κ.  είχε αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας τριτέκνων    Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε   προκειμένου να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό των οικογενειών μας από την επιχορήγηση βοηθήματος μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.Από  τον  Γ.Γ.   κ. Πουλάκη   απαιτήσαμε η βοήθεια που προτάθηκε για την γέννηση του τέταρτου παιδιού στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών να περιλαμβάνει και την γέννηση του τρίτου παιδιού.
Επίσης ζητήσαμε την συμμετοχή μας σε όλες τις διαβουλεύσεις,  που έχουν θέματα που άπτονται του δημογραφικού προβλήματος.Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης  ζητεί την έμπρακτη ανταπόκριση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες, και επισήμανε ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, οφείλουν να νομοθετήσουν για την υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την εξασφάλιση κινήτρων στις πολύτεκνες οικογένειες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να θεωρούνται πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες που έχουν τρία τέκνα. «Καλώ την Κυβέρνηση να υιοθετήσει την ομόφωνη πρόταση της ΚΕΔΕ για την παροχή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος από τους Δήμους στις πολύτεκνες μητέρες. Για μας αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας».

 Στις  συναντήσεις    συμμετείχαν, ο Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, η Σούλα Βακουφτσή Γραμματέας, ο Θεόδωρος Κοντός Αντιπρόεδρος, και τα μέλη Κλέλια Βαρβαρίγου,Κοντός  Δημήτρης,  Γιώργος Τασίκας και Στέλιος Μαθιουδάκης.

2 σχόλια:

  1. κ.Πατούλη έχετε μπερδευθεί και τη μια θέλετε το επίδομα να το παίρνουν οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ οικογένειες ενω μετά (γιατί άραγε;) μηπως για τα ψηφαλάκια προτείνετε το βοήθημα να το λαμβάνουν και οι τρίτεκνες!!!!προτείνετε ενίσχυση πολυτέκνων οικογενειών και περιλαμβάνετε και τους ...τρίτεκνους!οι στυλοβάτες της Ελλάδος είναι οι πολύτεκνοι με 4 και πλέον τεκνα, προς τα εκει πρεπει να στοχευσετε, να δοθουν κινητρα να αποκτησουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολλα παιδια.πολυτεκνια με .....3 τεκνα παυει να ειναι πολυτεκνια.......χρειαζεται μια απαντηση για τη κωλοτούμπα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι τρίτεκνοι για μία ακόμη φορα έκαναν το θαύμα τους ,μετα από δύσκολες και επίμονες διαβουλεύσεις κατόρθωσαν να αποσυρθεί η διάταξη που ο, Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών που συμβάλλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας» δηλαδή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που αυτή είναι των πολυτέκνων, ντροπή σας κ. πατούλη και κ. γεροβασίλη σ όλους εσάς που με κάθε τρόπο κατορθώσατε το ακατόρθωτο που μα πάς μπροστά με κατσαπλιάδες, όλα στην λοταρία και στην κλώρωση ΥΓ: μηπως η΄ρθε η ώρα να γίνεται κλήρωση για το ποιός θα είναι πολύτεκνος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή