Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ

 














Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεσυνάντηση των μελών της Ε.Γ της ΟΠΟΤΤΕ με το σύλλογο της Σάμου.

Ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ έκανε μια σύντομη ενημέρωση δηλώνοντας την αυτονόητη υποχρέωση του ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ να βρίσκεται αρωγός και συνεργάτης σε κάθε σύλλογο Τριτέκνων και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σάμου και μέλους του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ Μ. Μάρκου, έκανε αναφορά για την πορεία του συλλόγου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως τα ακτοπλοϊκά.

Η πρόεδρος  του Δ.Σ  του συλλόγου τριτέκνων Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων Π. Καλογερή παρουσίασε στη συνέχεια τις δράσεις που έχουν γίνει και ενημέρω.σε και για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν. Επισήμανε την βοήθεια και τη συμπαράσταση της ΟΠΟΤΤΕ και των συλλόγων προς το Σύλλογο τους μετά τον σεισμό. Όμως οι πληγές από τον σεισμό παραμένουν ανοιχτές για τους κατοίκους των νησιών και τονίστηκε η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κατοίκων.

Επίσης, τα μέλη του συλλόγου και της ΟΠΟΤΤΕ ανέπτυξαν διάφορα θέματα που αφορούσαν τόσο στις διεκδικήσεις όσο και στις πιθανές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Αιχμή η διεκδίκηση στήριξης στην τρίτεκνη οικογένεια από την πολιτεία, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με εκπτώσεις, στις κοινωνικές υποδομές κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. 

Αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων ώστε η κυβέρνηση, οι βουλευτές καθώς και η αυτοδιοίκηση  να συμβάλλουν με έργα, στη στήριξη της οικογένειας.  

Συμμετείχαν 5 μέλη από το σύλλογο και 5 από την ΟΠΟΤΤΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου